Tuorein sisältö

Rick and Morty 5-5 ja 5-6: ooh, huonoin jakso ikinä puristaa parhaasta paikasta

26.07.2021 klo 22.00 | Luettu: 2050 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 5 - Jaksot 5 ja 6:
Amortycan Grickfitti ja Rick & Morty's Thanksploitation Spectacular


Rick myhäilee itsetyytyväisenä, kun Hellraiserin epäloogiset sadomasokistidemonit nauttivat supermälsän Jerryn seurasta. Teinit yrittävät olla siistejä tarjoamalla kaverille avaruusseikkailun, mutta auto kiristää heitä etsimään itselleen seksiseuraa. Pirteän kaaoottiset juonet kommentoivat yhteisiä asioita ja pääpiirtein jakso saa sen näyttämään helpolta. Tätä on Rick and Morty.

Solar Oppositesia tylytin painottomista joukkomurhista, ja menee sekin liian pitkälle, kun teinien vankilapako on joukkomurha useamman joukkomurhan perään. Tämä on sarja, jota en tahdo kirjoittaa uusiksi, mutta: jos autoseksiä käsiteltäisiin juonena, eikä irtovitsinä, homma voisi johtaa vaikka siihen, että pennut yrittävät jäljittää julkisuudesta kadonneen John Lasseterin? Noin muuten: kiva.

Olen katsonut lähes kaikki jaksot uudestaan tänä vuonna. Jakso 5-6 on kehnoin. Se tekee samat virheet kuin spermajakso, mutta laimeammin.

Rick suututtaa presidentin taas. Hän aikoo anoa armahdusta kiitospäivän kalkkunana "taas" (niin ei ole käynyt). Se on hyvä, ettei sarja toteuta ensimmäisenä mieleen tulevia ideoita, mutta katsoisin (kurkku-Rick-jaksoa apinoivan) kalkkuna-Rick-jakson mieluummin kuin "jatko-osan", jossa pian vain ammuskellaan kalkkunamutantteja. Presidentistä yritetään tehdä Rickin arkkivihollinen, jota Rick ei voi tappaa, mutta mitä useammin presidentti tempoo tyhjästä fantasiateknologiaa kuten Rick, sitä kauemmas sarja valuu perusideastaan.

Sperma- ja kalkkunajaksoista uupuu hahmovetoinen koukku ja erityisen selkeästi kontrastia luova b-juoni. Tarttumapinnan puute aidosti hämmentää. Luokittelin pari irtovitsiä "hyviksi" kumileimasimella kivisin kasvoin.

Se on ilmaistu haastatteluissa ja sarjan sisällä, että tekijöillä on "itsetunto-ongelmia" jatkuvuuteen liittyen, joten vahvaa jatkuvuutta en vaadi. Kun irtonaisuus ei toimi, sekin alkaa ärsyttää, että kauden alku antoi Mortyn ottaa askeleita suuntaan, josta fanit supattivat jo, mutta sitten hahmonkehitys lyötiin tauolle.


5. kauden keskiarvo:


< Jaksot 5-3 ja 5-4 --- Jaksot 5-7 ja 5-8 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Vampyyrit nettihuuto... Näyteltyä Pokémon-sa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova