Tuorein sisältö

Rick and Morty 5-7 ja 5-8: anime on tarjous, josta ei voi kieltäytyä, ja oikean juonen paluu

09.08.2021 klo 23.00 | Luettu: 1530 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 5 - Jaksot 7 ja 8:
Gotron Jerrysis Rickvangelion ja Rickternal Friendshine of the Spotless Mort


Se on sekä hauskaa että turhauttavaa, ettei kaudesta voi muodostaa kiinteää mielipidettä. Irtonaisista ja jatkuvuutta edustavista jaksoista tuntuvat vastaavan eri tyypit, mutta sitten se on irtonainen insestivauvajakso, johon viitataan vahvasti.

Morty tahtoo tissimaailmaan, mutta Summer tukee Rickin ajatusta animejaksosta. Tyypit iskevät silmää kameralle vakuuttaen, että tämä on osa Rickin ja Mortyn lähestyvää välirikkoa, jota on odotettu. Perhe on kriisissä, kun patriarkka Rick ahnehtii kaikki telakoituvat robottialukset, joten luonnollisesti jakso on myös mafiatarina, jossa klaaniin liittyy jäseniä muista ulottuvuuksista.

Sarja on usein viitannut tekijöiden ponnisteluihin. Koin jakson parodioivan sitä, kuinka liikaa ajatellusta tarinasta voi tulla tekemällä tehty, ruuhkainen ja sisäänpäinlämpiävä (jo ennen vauvan paluuta). En puolusta kaikkea, mutta eräskin Summerin repliikki ulostuu siten, että tekijät tuntuvat huokaisevan soopalleen.

Seuraavaksi Rick sukeltaa lintuhemmon muistoihin pelastaakseen hänet koomasta. Ehkä jakso tuntuu luovalta, jos aloitat tästä, tai ehkä jakso vaikuttaa kaavamaiselta paukuttelulta, jos olet jaksanut katsoa sarjasta vain puolet. Tosifaneille jakso on väittääkseni "pieni ja intiimi" hetki Rickin kanssa.

Rick on tuntenut lintuhemmon kauan, joten hemmon varhaiset muistot paljastavat Rickistä lisää. Tulee selväksi, että lintuhemmo on yksi harvoista tyypeistä, joista Rick välittää, mikä tyydyttävästi kommentoi myös Rickin ja Mortyn tilannetta. Intiimimpikin jakso voisi olla vaihtelun varjolla. Rick on koukussa kriiseihin, mutta ei jakso hänen päähänsä sijoitu.


5. kauden keskiarvo:


< Jaksot 5-5 ja 5-6 --- Jaksot 5-9 ja 5-10 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Korona siirtää Iron ... Uusi dokumenttisarja... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova