Tuorein sisältö

Rick and Morty 5-9 ja 5-10: ehkä tujakoiden aivopierujen välissä on kaikki mitä tahdoimme tietää

06.09.2021 klo 21.00 | Luettu: 1068 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 5 - Jaksot 9 ja 10:
Forgetting Sarick Mortshall ja Rickmurai Jack


Vähiten outoa on se, miksi nämä jaksot julkaistiin kerralla. Jo yhdeksäs tuntuu kauden päätökseltä, mutta tekijät ajattelevat liikaa lopettaakseen heppoiseen vitsiin tässä vaiheessa. Vitsin päättelyn ja infodumppauksen eli 10. jakson jälkeen faneilla on keskusteltavaa. Vähiten selvää on se, pidinkö tästä.

Rick ja Morty lyövät välit poikki. Rick hengailee mieluummin vaikka korppien kanssa. Hän yllättyy korppien miellyttävyydestä, mikä tietenkin johtaa humanoidikorppien maailmanvalloitusyritykseen. Samaan aikaan Morty luo käteensä teleportin ja päätyy hengailemaan teleportin toisen pään omistajan kanssa. Sarjan standardeilla sähellys on pikkujännää, eikä pitkään alustettua välirikkoa kumota.

1-3 vuoden sijaan odotamme 10 sekuntia oppiaksemme, onko Rick jatkossa korppien kanssa seikkaileva kybersamurai. Jonkin aikaa hän on. Ennen kuin paluusta arkeen voidaan haaveilla, Rickin ja Mortyn on käytävä kaksoisolentojensa avaruuskaupungissa, mutta heitä odotetaan siellä. "Totuus Rickistä paljastuu", ilmeisesti: on mykkä montaasi hänen historiastaan ja muuta pimpelipompelia siitä, kuinka eri Rickien ja Mortyjen suhde on mutkikkaampi kuin koneiden ja ihmisten The Matrixin jatko-osissa.

Herra Kakkaisenpyllynreiän loppuspiikki katkesi verkkovirheestä johtuen. Luulin ensin, että sekin on "tarkoituksellista neroutta". Hetken päätä raavittuani summailen, että Rickit ovat niin kamalia, ettei uhrin tule vaihtaa universumia vaan multiversumia, joten sen pulman käsittely jatkunee.


5. kauden keskiarvo:


< Jaksot 5-7 ja 5-8 --- Jaksot 6-1 ja 6-2 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Suomen metallivienni... Myös Insomniumin ja ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova