Tuorein sisältö

Myytävänä pala hittibiisiä - Bon Jovin hitistä tuottoja omaan taskuun!

10.09.2008 klo 09.16 | Luettu: 2590 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Miltä kuulostaisi mahdollisuus ostaa osuus tunnettuihin kasarihitteihin - vaikkapa Aerosmithin, Cherin ja Bon Jovin biiseihin. Pian se on mahdollista, sillä SongVest-niminen nettisivusto tarjoaa musiikin tekijöille ja julkaisijoille mahdollisuuden huutokaupata osa-oikeuksia halukkaille henkilöille. Rahaa vastaan voit ostaa osuuden viisun tulevista tuotoista ja tekijänoikeuskorvauksista - laita oma suosikkibiisi tuottamaan rahaa omaan taskuun.

Kuten aina, tämäkin hieno idea tulee jäämään varmaankin vain rikkauden huvitukseksi. Mutta, SongVest ei tarjoa huutokaupassa äänioikeutta päättää biisin käytöstä, saat vain osuuden tuottoihin. Aluksi SongVestin kauppapaikassa myydään 18 biisin osuuksia, joita ovat levyttäneet tähdet kuten Garth Brooks, Aerosmith, Bon Jovi, Cher, Ringo Starr, Ozzy Osbourne, Carrie Underwood...

SongVestin testihuutokaupassa kohteena oli 80-luvun hengellisen rockin suursuosikin Stryperin kaksi viisua. Huutokaupassa Always There For You ja Keep The Fire Burning-biiseistä maksettiin 25 000 dollaria - summa on moninkertainen laskettuna viisujen vuosittaiseen tuottomäärään. SongVest arvioikin tulevan huutokaupan kuumimpien artikkeleiden osuuksien arvon nousevan jopa 200 000 dollariin asti. Monessa tapauksessa kyse ei enää ole vain rahasta, vaikkakin vanha hittibiisi tuottaa dollareita vielä vuosikymmenten kuluttua - tärkeintä taitaa olla nostalgia ja ajatus "oman biisin omistamisesta".

SongVestin avulla biisintekjä pääsee tekemään tiliä myymällä omasta osuudestaan biisiin pienen siivun - tai vaikka kerralla suuremmankin osuuden.

www.songvest.com

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Uusi Turtles-leffa o... Metallican biisin aj... >

Keskustelut (1 viestiä)

Jarkko

10.09.2008 klo 10.51

Aika kiva idea. Toisaalta biisi ei ole välttämättä siltikään kaikkein pitkäikäisin sijoituskohde. Entäs sitten kun tuotot pikkuhiljaa laskevat? Ei sitä enää kukaan halua ostaa.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova