Tuorein sisältö

Colin Firth puijaa natsi-Saksaa ruumiilla: Operation Mincemeat -traileri

07.10.2021 klo 18.00 | Luettu: 1368 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Vuodenvaihteessa valmistuva sotaelokuva Operation Mincemeat perustuu tositapahtumiin. Liittoutuneet valmistelivat hyökkäystä Sisiliaan toisen maailmansodan aikana. He tiesivät, että se on ilmeinen siirto, joten he päättivät uskotella akselivalloille, että he ovat hyökkäämässä Kreikkaan.

Huolellisen valmistelun jälkeen liittoutuneet laskivat mereen ruumiin, jolle oli annettu tekaistu identiteetti ja virheellisiä dokumentteja hyökkäyksestä. Saksalaisten mielipiteet löydöstä jakautuivat, mutta huijaus onnistui: itse Adolf Hitler uskoi siihen.

Aiheesta tehtiin elokuva nimeltä The Man Who Never Was jo vuonna 1953. Uuden version ohjaaja John Madden lupailee, että hän on tehnyt hyvin erilaisen elokuvan: 50-luvulla sodan varjo johti varovaisuuteen. Trailerista päätellen tiedossa on veijaritarina. Maddenin aiempia menestyneitä "hömppäelokuvia" ovat mm. Rakastunut Shakespeare ja The Best Exotic Marigold Hotel.

Colin Firth näyttelee kapteeni Ewen Montagua, joka oli päävastuussa operaatiosta. Montagu myös kirjoitti kirjan, johon elokuvat perustuvat.



V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Robert Carlyle jatka... Doom Patrol 3-4: zom... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova