Tuorein sisältö

Uuden Hellraiser-elokuvan Pinhead identifioituu naiseksi

07.10.2021 klo 23.00 | Luettu: 1390 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Jamie Clayton näyttelee Pinheadia seuraavassa Hellraiser-elokuvassa. Draamasokeat versiot tästä uutisesta jättävät homman suurinpiirtein tähän.

Kalpea, naulapäinen Pinhead johtaa sadomasokistisia demoneja, jotka lupaavat kipua, nautintoa ja uskomattomia näkyjä. Se paljastui jo aiemmin, että uusi Pinhead on nainen. Clayton on transtaustainen nainen.

Joku luultavasti tahtoo keskustella siitä, käsitteleekö projekti Claytonia naisena vai erikoisuutena. Psyko, Texasin moottorisahamurhat ja Uhrilampaat ovat eräitä esimerkkejä kauhuelokuvista, jotka eivät varsinaisesti edistä transsukupuolisten ihmisoikeuksia.

Mutta ehkä Claytonin kaltaisten kykyjen palkkaaminen on luova tapa korjata tilanne? Yhden kuuluisan repliikin mukaan Pinhead ja kumppanit ovat demoneja eräille, mutta enkeleitä toisille.


Elokuva on tekijöiden mukaan uskollinen mutta kehittynyt tulkinta Clive Barkerin The Hellbound Heart -novellista. Barker ohjasi itse alkuperäisen elokuvaversion. Barker on tutustunut uuteen visioon ja kiitellyt sitä.

Clayton tunnetaan mm. sarjoista Sense8 ja The L Word: Generation Q.

Lähde: Hollywood Reporter

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Resident Evil: Welco... Tina Turner teki his... >

Keskustelut (3 viestiä)

Hwnkki

07.10.2021 klo 23.22 4 tykkää tästä

Ja moni "Hellraiser-fani" tulee repimään pelihousunsa, tietämättä edes, että alkp. kirjassa Pinhead oli alunperin nainen.
lainaa
Ronja

08.10.2021 klo 12.25 4 tykkää tästä

Otsikko on vähän epäonnistunut. "Identifioituu" ei oikein ole viimeisimpien käytäntöjen mukaista kieltä, sillä ilkimysten korvissa se herkästi kuulostaa mielipideasialta. Sitä paitsi lyhyen silmäilyn perusteella tuossa Hollywood Reporterin ei sanota mitään Pinhead-hahmon transsukupuolisuudesta tai identifioitumisista. Itse olisin kirjoittanut vaikkapa "Uuden Hellraiser-elokuvan Pinheadiä näyttelee transnainen", jos jutun koukuksi haluaa nimenomaan sukupuolivähemmistövalinnan castingissa.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

08.10.2021 klo 13.02 1 tykkää tästä

Juu, en väitä vastaan. Mutta teoriassa jo siitä voi valittaa, että transtaustaisuus tuodaan esille, ja siksi useat versiot uutisesta eivät sitä tehneet.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova