Tuorein sisältö

Foundation 1-4: normaalia jännitystä kriitikon kiusaksi

08.10.2021 klo 22.00 | Luettu: 1160 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 4:
Barbarians at the Gate


Pommituksen uhrit hyökkäävät Wikipedian päämajaan. Wikin olemassaolo stressaa kloonikeisareita taas, ja heillä on muita ongelmia, kuten heidän inhimillisyytensä kyseenalaistava kansanosa. Kumpikin osio edustaa hetkessä elämistä eikä eeppistä mittakaavaa, joten toki ne saa leikata sirpaleisesti limittäin tv-sarjojen perustyylillä.

Edellinen jakso keskittyi ensin kuvaamaan keisarien mytologiamaisuutta ja inhimillisyyttä, ja sitten se esitti hyökkäysjuonen alun. Pidin sitä itsevarmana ja romaanimaisena kerrontana, ja toivoin muiden sarjojen ottavan mallia, joten 4. jaksoa kuvailen sujuvaksi ja kiinnostavaksi mutta suhteellisen banaaliksi.

Poukkoilulla yleensäkin peitellään (jakson oman) vahvan teeman puutetta, minkä huomaa, kun sitä yrittää sanoa jotain yleispätevää listaamatta yksityiskohtia. Scifin ja uskonnon käsittely rinnakkain jatkuu, kun sivumaininnoissa kyseenalaistetaan kloonien "sielut" ja taas se, uskooko Wiki-porukka liikaa perustajan visioon. Wiki-planeetan vartija Salvor Hardin kokee omia näkyjään.

Ensisijaisesti jakso jättää tunteen, että ajankulu pysyy hyvin hanskassa. Pommittajakeisari on nykyään vanhus ja päätöksen aikaan vapissut pikkupoika pompöösi mylvijä. Siitä on aikaa, kun kertojana toimiva hahmo katosi tarinasta, mutta tyypit voivat viettää pitkiä aikoja "hyperunessa". Ei ole merkittäviä epäselvyyksiä, vaikka mutkia riittää.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 1-3 --- Jakso 1-5 >

Katsottu: Apple TV+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tuoreimman James Bon... Vahvistus: Cillian M... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova