Tuorein sisältö

Foundation 1-6: sielunhan luo vaikka robotille, jos tarjoat sille empatiaa saatuasi sen masentumaan

22.10.2021 klo 23.20 | Luettu: 607 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 6:
Death and the Maiden


Jakson sirpaleisuus tasoittuu hieman, kun kloonikeisarien juonet muodostavat teeman. Keskimmäinen vierailee kulttuurissa, joka uskoo uudelleensyntymään ja on ryhtynyt vastustamaan kloonausta ja "sielutonta" pysähtyneisyyttä. Pysähtyneisyys oikeastikin on johtanut kulttuurien kuolemaan, joten tämä on sekä terävää että kuplivaa.

Toisaalta johtavan keisarin ulkomaanmatka rikkoo perinteet? Seuraamme myös nuorimman keisarin miehistymisyrityksiä, jolloin selviää, että hän on epätäydellinen klooni. Se vaikuttaa hänen persoonallisuuteensa. Hän on kiintynyt puutarhuriin, joka todisti hänen heikointa hetkeään, joten prostituoidut eivät sytytä. Hän tuntuu edeltäjiään... sielukkaammalta? Se on ominaisuus, ettei asian merkitys ole selvä.

Wikipedian päämajaan hyökänneet öykkärit paljastavat tarvitsevansa apua planeettoja tuhoavan aluksen entisöimiseen. Voidaan järkeillä, että keisarikulttuurin rapistuminen on pitkään jatkunut ongelma, jonka johdosta "Kuolemantähti" kykenee aiheuttamaan ketjureaktion. Se on eheää - paitsi että käytännössä Wiki-osuus on eri tunnelmia edustavaa peruskiihkoilua.

Sankaritar kokee vision. Sen mukaan Wikin isä tahtoi saada puukosta, koska sekin on osa universumin suunnan muuttavaa matematiikkaa, tai jotakin; äijä on kuin Saw-leffojen roisto. Sankarittarella on muuta tekemistä, joten hän ei ehdi visiota juurikaan kommentoida. Visio on jakson kiinnostavimpia hetkiä, mutta se jos jokin edustaa sirpaleisuutta.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jakso 1-5 --- Jakso 1-7 >

Katsottu: Apple TV+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Adelen musiikki rikk... Will Smith visioi su... >

Keskustelut (1 viestiä)

RandomSwinger

23.10.2021 klo 10.37

Itse on kyllä todettava tässä kuuden jakson jälkeen, että melkoista roskaa on tämä sarja. Suuresta skaalastaan huolimatta kaikki tuntuu yllättävän pienimuotoiselta ja triviaalilta. Lisäksi sarjan kerrontatyyli on melko sekavahko ja kaikenkaikkiaan turhauttavaa seurata. Myöskään kukaan sarjan hahmoista - poislukien ehkä hallitsijakolmikko - ei ole erityisen kiinnostava, eikä heidän kohtalonsa kiinnosta millään tasolla. Kokonaisarvio tähän mennessä 2,5/5.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova