Tuorein sisältö

Foundation 1-7: planeettojen tuhoaja ja vaarallisempia ajatuksia

29.10.2021 klo 21.00 | Luettu: 1104 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 7:
Mysteries and Martyrs


Kosahtanut "kuolontähti" on teleporttaillut 700 vuotta. Jos pakottaisin soutuveneellä kalastavan Heikin avustamaan aution laivan kaappauksessa, se olisi haastavampaa kuin "kuolontähden" lunastus on barbaareille. Hömppä on sujuvaa - mutta lupaavan alun jälkeen toivoin metodimaista etenemistä. Kun vangin veri avaa lukon, hänet ammutaan, koska kässärin lukeneet barbaarit tietävät, ettei lukkoja ole enempää, jne.

Jos nuoren kloonikeisarin pintavirheet paljastuvat, hänet korvataan: hänen keskeisin tehtävänsä on olla muuttumaton. Hän saattaa paeta. Samaan aikaan vanhempi versio uhoaa todistavansa, että hän osaa muuttua. Poliittinen papitar haukkuu häntä sieluttomaksi, joten hänpä lähtee vaativalle pyhiinvaellukselle. Hänen robottinsakin tunnustaa uskoa uudelleensyntymään.

Wikin isän digitaalinen haamu selventää suunnitelmaansa. Isä itse ei tahtonut kuihtua pois, joten hän ryhtyi marttyyriksi kuolemalla dramaattisesti. Se menee toisesta korvasta ulos, kun äijä yrittää juonia yksilöt tarkkoihin asemiin, mutta teemoja ovat ihmisten yleisen hengellisyyden ja tunteellisuuden hyödyntäminen ja se, ettei pilkunviilaus tunnu toimivan.

Alkuperäinen sankaritar oppii näkevänsä tapahtumia ennalta ilman matematiikkaa. En tiedä, miten vakavaa scifiä se tulee olemaan, mutta se on jännä lopetus, eikä mikään muu vihjaa, että hengellisyys olisi menossa jedilinjalle. Päähenkilöt suhtautuvat johdonmukaisesti ns. mielipideasioihin. Edes kuolontähdellä ei voi vallata galaksia, mutta barbaarit tietävät, että parin marttyyrin terrori-isku voi kiihdyttää maailmanpoliisin vajoamista taantumuksellisuuteen.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 1-6 --- Jakso 1-8 >

Katsottu: Apple TV+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sota vasta alkaa ja ... KISSin kitarateknikk... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova