Tuorein sisältö

Foundation 1-8: kolmiyhteisellä kelmillä on munaa kärsiä raamatullisesti

05.11.2021 klo 21.00 | Luettu: 1154 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 8:
The Missing Piece


Kloonikeisarin osio istuisi fantasiaan tai pienin muutoksin pukudraamaan, mutta pidin siitä. Hän suorittaa vaativan vaelluksen ilman apukeinoja päästäkseen manipuloimaan uskonnollisia johtajia. Vaikkei hän ole vilpitön todistaessaan "sielukkuutensa", hän todistaa jotain sellaista katsojalle kyetessään ponnisteluihin ja ristiriitaisiin tunteisiin. Voitettuaan hän silti laittaa uskonnollisen robottinsa murhaamaan vastustajan, jolloin robotti kostaa kylvämällä ajatuksen, että aito visio vaelluksen jälkeen olisi ollut sielun merkki.

Koin melkein déjà vuun "kuolontähtijuonen" aikana, sillä se muistuttaa monia Star Trek -huipennuksia. Komentosilta saavutetaan ja sankaritar karkaa omille teilleen, joten pieni porukka möykkää tavoitteiden ollessa suuria. Lähellä voittoa oleva roisto vahvistaa pysyvänsä kihtisenä, joten leffassa hän kupsahtaisi pian. Juoni katkeaa hallitsemattomaan teleporttiin.

Toinen sankaritar saa kuulla Wikipedian sisarprojektista, mutta hologrammi panttaa tietoja yhä, joten neiti pillastuu ja päättää kadota sarjasta yli sadaksi vuodeksi matkustuskapselin arvion mukaan. Muut juonet elävät hetkessä, joten on jännä muistaa harppausten tulevan ennen pitkää. Kukin osio toimii, mutta siirtymät "Star Trekistä" "Jeesuksen päiviin" vaihtavat ydinteeman ja -tunnelman niin selvästi, etten unohtanut olevani kroonisesti kyllästynyt Hollywoodin poukkoiluihin.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jakso 1-7 --- Jakso 1-9 >

Katsottu: Apple TV+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Punk-yhtye Huoran ko... Turmion Kätilöt julk... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova