Tuorein sisältö

Tukkahevari Poison kopioi Europe-kitaristin biisin - näin siinä aikoinaan kävi

28.12.2021 klo 19.28 | Luettu: 955 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Entinen Europe-kitaristi Kee Marcello muistelee kitkeränä "White Line Fever" -podcastissa tukkahevari Poisonin aikoinaan toteuttamaan biisiryöstöä.

Poison kopioi debyyttialbumilleen "Look What the Cat Dragged In" Marcellon johtaman Easy Actionin biisin, tai ainakin viisun kertosäkeen.

Easy Actionin We go rocking muuntui Poisonin käsittelyssä muotoon I want action.

Marcello toteaa ottaneensa yhteyttä levyn tuottaneeseen Ric Browdeen, ja mies kertoi vieneensä aikoinaan studiolle Easy Actionin ja Hanoi Rocksin levyn - referenssiä. Tuottaja oli ehdottanut, että Poison tekisi coverin Easy Actionin viisusta We go rocking. Tyypit olivat kuulemma vastanneet, että kuka tuntee moista ruotsalaista glam rock -yhtyettä - biisi vain omiin nimiin!

Marcello olisi hyväksynyt jonkinlaisen anteeksipyynnön, sorry me mokattiin. Mutta sellaista ei koskaan tullut. Poisonin tyypit kielsivät kaiken.

"Kun Poison soitti Sweden Rockissa, joku kysyi asiasta pressitilaisuudessa. Tyypit kielsivät edelleen kaiken. Naurettavaa. Voisivat myöntää, että mokasivat ja tekivät väärin".

"En halua olla noiden kus*päiden kanssa missään tekemisissä".

Aikoinaan juttua lähdettiin viemään oikeuteen, ei Kee Marcellon toimesta vaan julkaisijan eli Warner Chappell Musicin ansiosta.

Juttu ei missään vaiheessa ehtinyt oikeuteen asti, vaan molemmat osapuolet suostuivat sovitteluratkaisuun. Easy Action sai kertaluontoisen korvauksen, mutta Poisonin tyypit eivät missään vaiheessa joutuneet myöntämään tehneensä väärin. Samoin, Kee Marcello ei saanut nimeään Poisonin hittibiisin tekijätietoihin. Tämä olisi tuonut miehelle korvauksia vielä tänäkin päivänä. Mutta ei.

Eli näin Poisoin:



"Alkuperäinen" eli Easy Action:




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Martin Beck on palan... Nuorten jääkiekon MM... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova