Tuorein sisältö

Snowpiercer 3-5: jäätävä vauva, liekehtivä äijä

08.03.2022 klo 22.20 | Luettu: 1213 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 5:
A New Life


Kerronta käy lähellä johdonmukaisuutta. Julistepojan muori synnyttää. Vauvalle on tehty kylmyydensietoon liittyviä kokeita, joten pohdimme, mitä rasiasta pullahtaa. Tulipalo keskeyttää juhlat, joten etsivänä toiminut julistepoika ja kollega yrittävät selvittää tapauksen. Johtolankoja seuratessaan Jupo käy läpi vihamiehensä, joten hänhän melkein tuntuu Päheltä (päähenkilön lyhenne kaikissa luonnostelmissani).

Vauva on... tättärää... näillä näkymin normaali. Melkein odotin Yön kuningasta, eli haaveilin lievän tyhjäkäynnin aikana evoluutiosta ja Jupon posahtamisesta palasiksi, jotta sarja voi siirtyä 20 vuotta eteenpäin ja kertoa jääihmisistä. Miksi tosielämässä on enemmän ja isompia ja hullumpia käänteitä kuin hömppäscifissä? Onko sarjan tarkoitus tarjota turvallinen utopia kriisiytyneelle mielelle?

Pyromaani paljastetaan katsojalle: Pike on yksi tutuista partasudeista. Käänteen merkitys avautuu aikaisintaan kun kertaan Wikistä mitä ukko on toimittanut aiemmin. Juuri nyt protestoin sitä, etteivät sankarit saa syyllisestä tietää. Mikä tahansa sarja saisi paljon anteeksi, jos jaksot saataisiin näyttämään romaanien luvuilta tai lyhytelokuvilta: ehyemmiltä. Tämä "dekkarijakso" kulkee edellisiä luontevammin sivujuonineen kaikkineen, koska kahden kysymyksen vastaukset voi maistaa, mutta vähintään toisen vastauksen pitäisi olla käänne myös sankareille.


Keskiarvo 25 jakson jälkeen:


< Jakso 3-4 --- Jakso 3-6 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Qstockin lauantain p... Jaajo Linnonmaa hank... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova