Tuorein sisältö

Vikings: Valhalla 1-2: niin monenlaisia syitä tappaa ja möykätä

10.03.2022 klo 22.45 | Luettu: 1671 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 2:
Viking


Illuusio "kiehtovista ristiriidoista" löytyy, ja hömppä on mallikasta. Hyväksy se, että satunnainen tyyppi, jonka isä teki joskus jotakin, on paras taistelija juonihaarniskalla. Hän tuki siskoaan, joka kosti raiskaajalle. Kristityt ja pakanat ovat jouluissaan He-Manista, joten sisko armahdetaan, kunhan He-Man lupaa olla päähenkilö.

Englannissa pösö katuu jo nyt viikinkien pettämistä kuin Putin, jolla on sielu. Petos ei silti tapahtunut hetken mielijohteesta, ja on vähemmän pystyynkuolleita tahoja, jotka asettuvat vakaasti lähestyvää viikinkiuhkaa vastaan.

En juuri nyt kannusta ketään, joten en fiilistellyt edes silloin, kun sankarit taputtivat toisiaan selkään koston onnistuttua, mutta kerronta ei lyö tyhjää, ja partareuhkat jopa erottuvat toisistaan. Trumpin, koronan ja Ukrainan uuvuttamana näen ensisijaisesti todellisuuden, jossa alkulima jakautui, etääntyi itsestään ja ryhtyi itselleen aukomaan, mutta tarina se on sekin. Jakso painottaa, että alkulimoilla on sisäisiä ongelmia, joten ovat kai he kiintoisia "yksilöitä".

Kristityt ja pakanat ovat samasta puusta veistettyjä jumalattomia hulluja näissä yleensäkin, mutta on teemassa sattumalta ajankohtaista pippuria. Ukrainan kriisin luomassa järkytyksen aallossa useampi "pasifisti" on tarkistanut kantojaan enemmän tai vähemmän: ehkä ei olisi kannattanut ryhtyä sivariksi, jos sotapropaganda ottaa eteen tositilanteessa? Ehkä ei. Jeesuksen reaktio epäreiluun pidätykseen ei ollut "vittu kun en opetellut jousipyssyä", joten häntä seuraavien oli tarkoitus ajatella asiaa jo viikinkiaikaan.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1-1 --- Jakso 1-3 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Mahtipontinen 'Zeit'... Sigur Rós soittaa uu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova