Tuorein sisältö

Vikings: Valhalla 1-8: kerran vielä kaikki hengiltä ennen lomaa

04.08.2022 klo 22.00 | Luettu: 378 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 8:
The End of the Beginning


Kristityt ja pakanat ottavat ison matsin kauden päätteeksi. "Kristillisin" "kristitty" myy kamuille ajatuksen, ettei Jeesus hyväksy joukkomurhaa, ellei pakanoille ensin ehdoteta pakkokastetta, mutta pakanoita ei kiinnosta. Pakanat puolustavat, joten sympatiat ovat heidän. Varoitan kuitenkin olevani sen verran ehta kristitty, että ironia menee yli hilseeni, jos esimerkiksi pakanoiden sairaan verirituaalin on tarkoitus vertautua siihen, mitä kristityt uskovat. Pakanoiden kulttuuri on sutta ja sekundaa. Kristittyjenkin on, mutta vain siksi, että kristityillä on vaikeuksia muistaa perustuslaistaan edes alkeita.

On kiehtovaa, ettei sodassa ole innostavia sankareita - vaikka se hieman hämääkin, että niitä on tarkoitus olla. "Kristillisin kristitty" jaksaa säätää, ja pakanoiden leirissä pätevät grönlantilaiset, jotka tulevat kirjoittamaan historiankirjat siitä päätellen, miten vaniljamaisia urhoja he ovat. Hyökkääjiä johtaa basisti, joka kokaiinipäissään uskoo olevansa death metal -bändinsä sielu, kun muut alkuperäisjäsenet ajoivat puuhun. Hän on tyydyttävän puhdas Skeletor huipentavassa kaksintaistelun pätkässä.

Brittihovissa on pari harmaan sävyä enemmän. Viimeksi ylpeä akka ilmoitti vahvatahtoiselle daamille olevansa aito kuningatar. Nyt paremmin tuntemamme daami näyttää tulokkaalle närhen munat, kuten voi olettaa - mutta se on loppuratkaisu. Väliin mahtuu vaihe, jossa tulokas vaikuttaa potkaisevan edeltäjän ulos sarjasta ja keskittyvän käytännön asioihin, millä oli huomioni. Kokonaisuudesta on kypsynyt pelureita pätevämpi. Tämäkin jakso selviää siitä, että kiintoisin hahmo Knuut haihtui ilmaan.

Taistelu ajaa asiansa, mutta kauden puolivälin kärhämä oli persoonallisempi.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jakso 1-7

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tekijät puhuvat Batg... Joaquin Phoenixin Jo... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova