Tuorein sisältö

Star Trek: Strange New Worlds 1-4: jakso josta mikä tahansa vanha ***** scifisarja olisi syystäkin ylpeä

02.06.2022 klo 21.30 | Luettu: 1654 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 4:
Memento Mori


Jakso on niin kaavamainen niin kattavasti, että jos scififani herää koomasta 60 vuoden jälkeen, suosittelen tätä pehmeäksi laskuksi ns. nykyaikaan. Hahmot ovat lupaavia, joten sen ymmärrän, jos heihin jo fiksoitunut tahtoo lusia kliseet läpi heidän kanssaan, mutta jakso on 100% täytettä.

USS Enterprise ajautuu gornien ansaan. Suhteellisen pieni hävittäjä aiheuttaa massiivista vahinkoa. Gornien kynsistä selviytynyt upseeri mainostaa niiden olevan hirviömäisiä saalistajia, jotka ovat poikkeus siihen sääntöön, että vihollista voi oppia ymmärtämään. Hihittelin hysterialle, koska gornit ovat tuttuja tv-historian surkeimmasta kaksintaistelusta, jossa Kirk ja gorn törmäävät kuin Disneyn huvipuiston Mikki ja Aku. Alussa jaksoin toivoa, että jakso huipentuu... kahden gornin hyökkäykseen, joka on orjallisen uskollinen 60-luvulle, mutta ne pysyvät aluksissaan.

Kiihkoilu tapahtuu mustan aukon lähistöllä ja ruskeassa pilvessä. Ei kommentteja siitä.

Enterprise toimii puoliteholla, joten monet pääsevät alleviivaamaan jaloutensa ja kyvykkyytensä. Aiempien jaksojen osuvampien satujen johdosta en koe asialliseksi pilkata lapsellisuutta, mutta tasoja uupuu - myös tai varsinkin pätevään lasten kamaan verrattuna. Tyypit vähän taktikoivat tyylillä, jota katsoja ei kyseenalaista, ellei hänellä ole omaa podcastia, jossa nipottaa vierailevien professorien kanssa. Sitten puhdas pahuus jää vaanimaan taustalle, mutta "kyllä me siitä selvitään". Laimeaa. Propagandaa.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 1-3 --- Jakso 1-5 >

Katsottu: Paramount+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Vähän erilainen Disn... Jos olet matkustamas... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova