Tuorein sisältö

Star Trek: Strange New Worlds 1-9: Aliens - paluu featuring Visulahden dinosaurus

01.07.2022 klo 21.40 | Luettu: 1434 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 9:
All Those Who Wander


Jakso mukailee oudon avoimesti Aliens - paluuta. Sankarit laskeutuvat hämyiselle planeetalle tutkimaan liittolaisten kohtaloa. Vastaus on se, että useimmat ovat kuolleet tai pahempaa muihin elämänmuotoihin munivien örkkien johdosta. Örkit tunkeutuvat ulos rinnasta ja kasvavat nopeasti täsmälleen kuten xenomorphit. Selviytyjiin lukeutuu Newtin kaltainen likainen pikkutyttö. Kun örkkien kynsistä aiemmin selviytyneelle naiselle neuvotaan, että ole Newtille Ripley, hän on.

Örkit ovat gorneja (lue: korneja). Pidin gornien edellistä iskua kauden heikoimpana jaksona, kun niitä ei edes näytetty. Gornit ovat liskomiehiä, joiden vaarallisuutta painotetaan, vaikka ne tunnetaan 60-luvun jaksosta, jossa Kirk mätki sellaista kuin känninen turisti Puuhanallea tai Visulahden dinosaurusta. Mielestäni tämä nostalginen ja usein koominen sarja voisi määritellä itsensä siten, että gornit ovat noloja kuten ennen, mutta miehistön jäsenet suhtautuvat niihin kuolemanvakavasti. Mutta nyt tämäkin jakso tehtiin. Otsikko on harhaanjohtava, sillä vähän isompi gorn on geneerinen tehostelisko.

Edellinen jakso oli kielletty sikiötä nuoremmilta, koska avaruusaivo pakotti sankarit leikkimään lässyä satua kainalopierutyyliin. Nyt samat tyypit leikkivät scifitoimintakauhun mestariteosta sillä erolla, ettei kukaan myönnä sitä. Eh? Tätä katsoo hahmovetoisista syistä, mutta kausi on loppusuoralla ja pastissikriisi jopa muuttaa miehistön kokoonpanoa, joten jakso on tarkoitus ottaa vakavasti, mikä on mahdotonta. Tyyppi, joka innostui sadusta, kun se ei vaikuttanut vakavalta, kärvistelee nyt ylväästi, kun hän eksyi oikeaan leffaan! Vuoden kehnoimman käänteen kisaan pääsee vähemmälläkin.


Keskiarvo 9 jakson jälkeen:


< Jakso 1-8 --- Jakso 1-10 >

Katsottu: Paramount+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< 'Tästä tää jatkuu tä... 'Kesäilta on kuuma j... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova