Tuorein sisältö

Star Trek: Strange New Worlds 1-6: pelastakaa prinssi ennen kuin pahikset tappavat vahingossa itsensä ja kaikki

10.06.2022 klo 22.00 | Luettu: 1271 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 6:
Lift Us Where Suffering Cannot Reach


Enterprise pelastaa pienellä purkilla seilaavan prinssin, jota ahdistelevat pahikset posahtavat kuin itsestään. Prinssin saattajat esittelevät kulttuurinsa rauhanomaiseksi ja kehittyneeksi ainakin lääketieteen osalta, mutta he eivät toivo nuuskijoita. Tiedettä he eivät jaa, vaikka Enterprisen tohtori anoo apua. Toisaalta kapteeni Pirk-... Pike tuntee yhden heistä, joten hän saa työntää nenänsä useampaan asiaan.

Kysymys on se, mikä kysymys on olevinaan, kun vastaus ei voi olla niin halpa, että Enterprise auttoi vahingossa pahaa imperiumia.

Myöhemmin sekundapahikset palaavat. He pötkivät pakoon prinssi mukanaan! Enterprise käyttää vetosädettä. Kuvainnollisesti: kaksimetrinen poliisimies pitelee yhdellä kädellä 140-senttistä mummelia, mutta mummeli on niin sinnikäs, että irti on päästettävä, jolloin mummo juoksee seinään ja posahtaa tomuksi. Hörähdä nopeasti, sillä tiedät, ettei prinssi kuollut.

Loppuratkaisu on se, että oma kansa uhraa prinssin "jumalille" scifiperusteluin. Tyypit eivät tiedä, miksi heidän vanha koneensa tarvitsee lasta patteriksi, mutta he ovat vakuuttuneet tempun tärkeydestä. Pirk ei niele filosofisiakaan selittelyjä, joten harmaan sävyjen näkeminen on vapaaehtoista.

Toisin sanoen: muodosta vapaasti oma mielipiteesi vaikka nyt siitä, mistä se pitää muodostaa.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jakso 1-5 --- Jakso 1-7 >

Katsottu: Paramount+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Hän on saapunut, täs... The Rasmuksen uuden ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova