Tuorein sisältö

Stranger Things 4-4: noin neljän jakson huipentumat yhdessä paketissa

14.06.2022 klo 22.00 | Luettu: 1355 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jakso 4:
Dear Billy


Nyt homma toimii, vaikka kestoa on taas 80 minuuttia. Väliaikahuipentumien kasaantuminen tosin osoittaa, miksi kunkin jakson pitäisi antaa yhdelle (1) juonelle aikaa. Eikö olisi mukava jäädä jännittämään, kun sivujuoni jäisi tauolle ehdittyään tehdä vaikutuksen? Romaanien aikana on.

Hopper ähkii yhä tuskissaan pakkotyössä, kunnes hän pakenee lahjusten ja räjähdyksen turvin. Kun hän hengähtäessään nauttii maapähkinävoita, sitä tuntee, kuinka koville nalle on laitettu. Kylkeen sopii se, kun Winona & tuulenpesä säheltävät yrittäessään järjestää Hopperille lennon kotiin. Lopussa sankarit petetään, joten varsinkin tämä olisi toiminut ehyenä jaksona, jonka jälkeen heistä ei kuulla pariin tuntiin.

Kun hirviö kiinnostui Maxista, toivoin lusikan lentävän nurkkaan heti, koska muistan Maxin, mutten keksinyt, mikä olisi kiintoisampaa. Nyt Max saa aikaa, joten sitä alkaa uskoa katkeriin jäähyväisiin. Kaverien tyhjää lyöneet tutkimukset kehittyvät yritykseksi auttaa ystävää. Vankilamielisairaalaan soluttautuminen on sujuva vaihe, joka bonuksena korostaa kahden lähes identtisen kaksosen eroja. Hirviössä on yhtäläisyyksiä Freddy Kruegeriin ja hullua selviytyjää tulkitsee Robert Englund, joten koko sivuraide rullaa kuten pitää retrojännärissä.

Huipennuksen psykologia on kohdillaan; katsoja on asia erikseen. Uskoin Maxin kuolevan tutkimusten madellessa, mutta sitten inisin niiden etenevän liian nopeasti... Se pelastaa, että poppakonstin ohella Maxin on löydettävä sisäistä voimaa, koska hirviö vaanii masentuneita. Olen keski-ikäinen, joten toivoin hänen epäonnistuvan koko elämässään samaistuttavasti, mutten valita.

Jos laajempi pointti on se, että tämän kiihkoilun jälkeen hirviö on käytännössä jo voitettu, koska Elevenin matka johtaa "oudompiin asioihin", en ole täysin pihalla. Jos hirviö on isoin uhka kauden loppuun saakka, jonkun olisi pitänyt kuolla tässä, kun tunnelma saatiin kohdilleen.

Neljällä sankarilla ei edelleenkään ole tarkoitusta, mutta heillekin on järjestetty yritteliäs paukuttelukohtaus.


Keskiarvo 29 jakson jälkeen:


< Jakso 4-3 --- Jakso 4-5 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< KISS soittaa viimeis... Lana Condor ei anna ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova