Tuorein sisältö

Star Trek: Strange New Worlds 1-7: piraatit eivät olleet varautuneet seksikkääseen Spockiin ja Piken läskisoosiin

17.06.2022 klo 23.45 | Luettu: 1413 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 7:
The Serene Squall


Tutut teemat ovat kiintoisan romuluisia. Spock tarrautuu loogisuuden illuusioon, kun morsian tutkii ihmisten seksuaalisuutta tunteakseen puoliverisen sulhon paremmin. Spock konsultoi ystäviä: onko hän liian jäykkä? Sekin stressaa häntä, kun avaruuspiraattien ansassa on vedettävä lonkalta. Spock arvaa oikein kohteen, jota on ammuttava, mutta onko tämä muka... scifiä?

Enterprise jahtaa piraatteja Tähtiliiton alueen ulkopuolella pelastaakseen viattomat orjuudelta. Jaloa on. Piraattien kyvyistä varoitetaan, mutta kapteeni Pike ramboilee, joten hänet vangitaan ja Enterprise vallataan helposti.

Toisaalta likaisten Mad Max -piraattien pomo on Shrek ennen kaljuuntumista. Hänkin vetää lonkalta. Miehistö on heti lähellä kapinaa, kun Pike vihjaa, ettei mällipuuro ole ainoa keksitty ruokalaji. Pointti ei siis ole ainakaan se, että rautaista logiikkaa tarvitaan, kun leikkiminen juonihaarniskat päällä loppuu.

Eli? Joten? Melkein jännittää?

Todellinen piraattipomo onkin sankarien petollinen liittolainen. Jos haluat, käänne kuittaa sankarien mokat, mutten väittäisi vastaan, jos kuvailisit tätä huonoimmaksi Star Trek -jaksoksi ikinä. Piraattikapteeni tahtoo vaihtaa Spockin vankilassa kyykkivään sussuunsa, jota vahtii rouva Spock, joten Spock teeskentelee Don Juania hoitsun kanssa, jotta rouva Spock suuttuu, jolloin Pike ilmestyy hätiin vallattuaan piraattilaivan läskisoosilla.

Sarja tavoittelee 60-luvun henkeä. Jakso on tyhmä kuin 60-luvun jaksot. Pidin jaksosta; varsinkin koska Spockin superautistinen suhde pysyy koossa. Kohteliaasti jakso lukee ensimmäisen lauseen Wiki-artikkelista, jota päädyt lukemaan tietäessäsi, että pudotellut erisnimet selittävät, mitä tekijät luulevat tekevänsä.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 1-6 --- Jakso 1-8 >

Katsottu: Paramount+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Korkeimman ikärajan ... Aladdin-jäbä Guy Rit... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova