Tuorein sisältö

Star Trek: Strange New Worlds 1-8: jumissa keskiaikafantasiassa

30.06.2022 klo 23.00 | Luettu: 1343 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 8:
The Elysian Kingdom


Enterprisen tohtori säilyttää sairasta tytärtään teleportin välimuistissa, jotta hän ehtii löytää parannuskeinon ennen tyttären menehtymistä. Tänään tuntematon voima saa miehistön muut jäsenet esittämään kesäteatterimaisen tulkinnan satukirjasta, jota tohtori on tyttärelle lukenut. Vain tohtori ja sokea ufomies pysyvät järjissään.

Sadulla on alleviivattu pointti ja tempaus perustellaan viittaamalla tosielämän tieteilijöiden ajatusleikkiin. Yleisesti ottaen tällaiset jaksot keksittiin, kun vakiolavasteiden koristelu köynnöksillä ja pukujen lainaaminen Yleisradion varastosta auttoi pitämään budjetin kurissa. Retroileva sarja saa ideaa kokeilla. Katsojan nautinto riippuu mm. siitä, samaistutko näyttelijöiden "perjantaifiiliksiin" ja uskotko pointin tulevan. 30 asteen helteellä en usko edes universumin olemassaolon tarpeellisuuteen, mutta:

Järkimiesten järkipuuhat pääsevät vauhtiin ennen kuin lässytys käy vanhaksi. Uhura on mehukas pahana kuningattarena ja ainakin se on hupaisaa, kun jäykkä ufomies näyttelee velhoa omaksi ilokseen, joten ilmeisesti toivoin, että idea kestää jakson loppuun. Tohtorin tyttären kohtalo paketoidaan halinallemaisen ja uskonnollisen imelästi ja niilläkin standardeilla huomattavan nopeasti, sillä normaali halijeesustelu selittää säännöt hyvissä ajoin ennen isoa käännettä. Seuraisin kernaammin imelää halijeesustelua, jonka pahis saa katseen sahaamaan ylös ja alas, kuin useimpia sarjoja joita katson, joten ok.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jakso 1-7 --- Jakso 1-9 >

Katsottu: Paramount+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Apulannan mammuttike... Cameron Diaz tekee p... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova