Tuorein sisältö

Star Trek: Strange New Worlds 1-10: Ihmeellinen on elämä, kun esiosia on väkisin väännettävä

09.07.2022 klo 13.00 | Luettu: 892 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 10:
A Quality of Mercy


Kauden päätös on kuin Ihmeellinen on elämä mutta päinvastoin? Kapteeni Pike tietää, että hänen kohtalonsa on kuolla tilanteessa, jossa hän pelastaa pari. Hän on yrittänyt ajatella loppua sankarillisena, mutta nykyään hän tahtoo pelastaa kaikki ja selvitä itsekin. Siispä "enkeli" (yli-ikäinen Pike) saapuu näyttämään, kuinka paljon pahempi tulevaisuus on, jos Pike selviää.

Jakso on käypä migreenin lähde. Jos unohdamme sadut ja symboliikan, komentosiltascifi on asiallista: romuluslaisten iskuun vastaaminen johtaa Tähtiliiton sodan partaalle, jolloin Pike ja toinen kapteeni joutuvat tekemään kiperiä päätöksiä selvitäkseen ja estääkseen tilannetta paisumasta. Mutta voisiko satu olla kehnompi?

Se toinen kapu on Kirk. Tämä on uusi versio 60-luvun jaksosta Balance of Terror. Tiesitpä sen tai et (minä en), olettama on se, että legendaarisen Kirkin pitäisi saada tehdä omaa juttuaan. Toisaalta Pikeä ei voida nöyryyttääkään, kun sarja aikoo häntä vielä seurata.

Molemmat kapteenit tekevät parhaansa, mutta voi ei: kun noppia heittää uudestaan roolipelissä, historian suunta saattaa vaihtua! Pike vakuuttuu siitä, että Spock haavoittuu maagisesti aina, kun Pike yrittää elää, mikä on huono homma, koska Spockin maaginen kohtalo on pelastaa universumi.

Sarja on esiosa. Jakso on vertaus siitä, kuinka kirjoittajat tahtoisivat viritellä omalle tarinalle loogisen suunnan, mikä ei ole mahdollista korkeampien voimien valvomasta kohtalosta johtuen. Typerää.


Keskiarvo 10 jakson jälkeen:


< Jakso 1-9 --- Jakso 2-1 >

Katsottu: Paramount+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Oulun Rock In The Ci... Aubrey Plaza ryhtyy ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova