Tuorein sisältö

Ms. Marvel 1-5: edustuksellisuus riittää sisällöksi, jos suosikkileffasi on Suomen marsalkka

06.07.2022 klo 21.00 | Luettu: 684 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 5:
Time and Again


DC Comics on Batman-firma, okei? Kaikki katsoisivat sarjaa nimeltä Detective Comics Comics Jr. Junior ihailee taikaetsivää, joka ratkaisee rikokset niitä tutkimatta. Kun junior löytää Sherlock Holmesin radioaktiivisen piipun, hän tajuaa, ken söi kesävoin. Jakso 5 on takauma, jossa hänen sukulaisensa tapaavat Suomen sisällissodassa. Mummo on Englannista, joten sieltä piippu tuli, eikä mummo pelkää sotaa, vaan piipun takaisin tahtovia brittejä. Näin kasvaa kaikkien ymmärrys suomalaisuudesta!

Toisin sanoen Ms. Marvelin esivanhemmat tapaavat, kun Intiassa kohisee syistä, joille ei ole aikaa. Päähenkilö ilmestyy jaksoon puolivälin jälkeen. Aikamatkustuksen kliseiden mukaisesti hän on "itse se, mistä puhuttiin". Käänteen arvo jää mysteeriksi, kun "siitä" puhuminen ei sankaritarta määritellyt, eikä hän ole läsnä, kun teemaa laajennetaan.

Pim. Nyt tyypit ihmettelevät epävakaata discovaloa nykyisyydessä. Pahikset antavat periksi ja hyvikset oppivat ymmärtämään toisiaan, koska niin sanotaan - loppu? Ei: katala drooni iskee.

En tajua aikamatkailun, rannerenkaan, ulottuvuusolentojen enkä sankarillisen huiviklaanin sääntöjä ja merkitystä, enkä sitä, että mitä helvettiä. Musiikista päätellen jokin on tosi ylvästä.

Luin ensimmäiset sarjakuvat. Tv-sarja seuraa niitä valikoidusti: päähenkilöllä tosiaan on perheenjäseniä ja bileissä hän erehtyy siemaisemaan alkoholia! Se, että tv-sarja hylkää muodonmuutosvoiman, on vielä isompi virhe kuin veikkasin. Sarjakuvan alussa nuori, tumma sankaritar muuttaa itsensä Captain Marvelin kaltaiseksi valkoihoiseksi blondiksi. Se on välittömästi ymmärrettävä konflikti, jota ei tarvitse kärjistää enempää ja jonka ratkaisun tahdot nähdä, vaikka tiedät sen jo. "Ben-sedän kuoleman" kaltaisia kriisejä ei siis tarvita.

Jos tarina Spider-Manista sensuroitaisiin tämän tv-sarjan tyyliin, Ben-setä löisi varpaansa kynnykseen, jota a man ei korjannut, vaikka pyydettiin.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Jakso 1-4 --- Jakso 1-6 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< The Woman King on Vi... Pori Jazz käynnistyy... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova