Tuorein sisältö

Star Trek: Strange New Worlds 2-1: voi juku, mitä jännää herra Spock sanoo kapteenin tuolilla

16.06.2023 klo 23.00 | Luettu: 1155 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 1:
The Broken Circle


Suunnitelma: katson loppuun epätasaisen mutta paikoin kiehtovan uudistusmielisen Star Trek: Discoveryn, jos ja kun se saapuu takaisin ohjelmistoon, enkä vilkaise Star Trekin suuntaan vahingossakaan sen jälkeen.

Picard torpedoi nostalgiset tarpeeni. Strange New Worlds lupasi harrastaa itsenäisiä satuja utopistisesti. Ideat loppuivat, joten myös Strange panostaa vetelään jatkuvuuteen, mikä on extravetelää esiosassa. Kapteeni Piken pääjuoni kertoo tarkalleen kohtalon johdatuksesta.

Pike jättää hommat hetkeksi Spockille. Välittömästi Spock suorittaa saman sotarikoksen kuin jokainen kapu joka toisessa jaksossa eli kaappaa tähtilaivan vastoin suoraa käskyä. Kliseessä turhauttavinta on se, että kun rakensin suhdettani brändiin, Star Trek - kapina myi kapinan aitona käänteenä.

Seuraava kohtaus löytyy joka saatanan jaksosta, jossa joku tuuraa kapteenia tai ylennetään kapteeniksi, eikä se toimi koskaan. Spockilta kysytään virnistellen, mikä on se lausahdus, jonka uusi kapteeni sanoo, ennen kuin kätyrit painavat kaasua.

Jakso voisi helposti skipata 20 minuuttia kliseitä ja alkaa kliseestä, jossa vieraileva/palaileva daami juo pöydän alle karpaasin. Sankarit saapuvat paikalle. Klingonit tahtovat aloittaa tähtien sodan uudestaan, joten on ilmeistä, että kyse on viittauksilla ratsastamisesta eikä tarinasta.

Tohtori & hoitsu tuikkaavat adrenaliinia suoneen ja ryhtyvät absurdisti mätkimään klingoneita kuin tämä olisi Double Dragon. Tähtien sota peruuntuu, eikä sankareille käy mitenkään, koska jokainen tapahtuma ajoittuu sattumalta sekunnilleen oikein. Scifiä! Logiikkaa!

Näyttelijöillä on karismaa, toki.


Keskiarvo 11 jakson jälkeen:


< Jakso 1-10 --- Jakso 2-2 >

Katsottu: SkyShowtime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Rammsteinin rumpalil... Kirjalähde: näin suu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova