Tuorein sisältö

Westworld 4-5: sarja on palannut huipulle, katsotaan kauan se kestää

25.07.2022 klo 22.40 | Luettu: 1763 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Varoitan taas juonipaljastuksista. Tarina etenee harvinaisen nopeasti ja omintakeisesti, joten koko juttu on paljastusta parikin jaksoa jäljessä oleville. Mitä pidempi on varoitus, sitä vähemmän muuta menee V2.fi:n etusivulle.


Kausi 4 - Jakso 5:
Zhuangzi


Edellisen jakson aikahyppy on vuoden parhaita käänteitä, jonka satoa korjataan tänään. Nyt roboteilla on ihmispuisto. Selkein ero robottipuistojen päiviin on se, ettei liikaa innostuvan robotin uhreja voida korjata. Mielenhallinta, uhreille käsikirjoitetut tarinat ja piittaamattomuus uhreista ovat pitkälti ennallaan.

Päärobotti Tessa Thompson vertaa itseään tylsistyneeseen jumalaan pistäessään ihmiset tanssimaan. Hän haluaa robottien kehittyvän yksilöinä. Ihmispuiston on tarkoitus olla välivaihe, mutta yhteisö ei ole päässyt eteenpäin, vaan robotit ovat alkaneet kiinnostua itsemurhista. Myös Ed Harrisin robottiklooni kokee olevansa vain emäntänsä työkalu. Hänellä sentään on pakastimessa "aito Harris", jolle hän voi avautua.

Se on ominaisuus, miten monin tavoin skenaario muistuttaa The Matrixia, kun asioita kuitenkin lähestytään täysin eri kulmista. "Agentti Smith" (Harris) on väsynyt köpöttelijä, joka pöllähtää lisää, kun viimeiset vapaat ihmiset käyvät pelastamassa tyypin, jonka hän yritti siivota häiritsemästä. "Neo", joka luulee elävänsä ihmisen elämää, mutta joka on totuuden jäljillä ja joka alkaa ymmärtää voivansa muokata tätä todellisuutta, on päärobotin klooni. Tai päärobotti itse.

Selkeys ja hämmentävyys ovat mainiossa tasapainossa juuri nyt. Jos tarina koostuu discohipin yrjöstä, tapaan vitsailla sen kertovan "elämän tarkoituksesta", mutta harvemmin tuumaan, että aiheenahan on elämän tarkoitus.


Keskiarvo 33 jakson jälkeen:


< Jakso 4-4 --- Jakso 4-6 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Spider-Manin kaveri ... Apulanta hehkuttaa s... >

Keskustelut (3 viestiä)

manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

25.07.2022 klo 23.36 2 tykkää tästä

Totuuden turinoita puhut. Hyvissä sfääreissä tämä juuri nyt.
lainaa
Radikus

Rekisteröitynyt 10.04.2007

26.07.2022 klo 10.12 1 tykkää tästä

Spoilerit jatkossa jollekin myöhemmälle riville kiitos, nyt toi näkyy suoraan tuolla etusivun tekstiotteessa ja pikalukijana en pystynyt välttämään tätä millään.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

26.07.2022 klo 11.24

Pahoittelut. Lisäsin jutun alkuun tekstiä ja yritän muistaa tuon paremmin.

Ensimmäinen kappale ei kuulu etusivulle. Kirjoitin sen sillä rutiinilla, että se on viimeviikkoisen sisällön selventämistä, mutta ei ole syytä, miksi sen pitää etusivulla töröttää.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova