Tuorein sisältö

Westworld 4-7: sarja saattaa olla edellä aikaansa eli kriitikkoakin

08.08.2022 klo 22.15 | Luettu: 537 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jakso 7:
Metanoia


Viimepäivinä olen fiksoitunut tofuun, koska kaapissani on köntti.

Jakso 7 on tofua. Maailmanloppu ja mahdollisuus estää se ammuskelemalla on joko hikistä napanöyhtää tai maukasta ja ravinteikasta riippuen mausteista. Niitä piisaa, mutta pääpiirteet mukailevat 3. kauden kaavaa.

3. kaudella maailmaa manipuloiva pallo puhkaistiin. Nyt maailmaa manipuloiva Tessa Thompson aikoo ratkaista robottien identiteettikriisin ikävyyksillä (älä kysy lisää), mutta kapinalliset ja Tessan kopio ja kätyri pistävät hanttiin. Kopio manipuloi massoja ja Bernard ennustaa ja hakkeroi kaiken, joten sen tietää, ettei kyse ole pommin pysäyttämisestä viime hetkellä.

Eniten painoa on ajatuksella, joka löytyy A.I. - Tekoälyn julisteesta: "hänen rakkautensa on todellista, mutta hän ei ole". Aaron Paulin robottikopioita on lahdattu. Kun uusin väittää olevansa aito asia tavatessaan tyttärensä, uskoin tunnelataukseen. Täten läpi menee myös se (ja muuta), että Ed Harrisin pöllähtänyt robottikopio on alkuperäisen nihilistin merkityksellinen jälkeläinen.

Vanhempiemme asenteet periytyvät. Lähitulevaisuudessa siitä tulee arkea, että erehdyttävän uskottavia tunteita omaavan "persoonallisuuden" voi kopioida ja monistaa. On siis tilaisuuksia räjäyttää päänsä, kunhan emme kompastu esim. siihen, että hahmojen "kuolemilla" on vähemmän painoa kuin uutisella, jonka mukaan näyttelijä jää pois aikataulusyistä.

A.I.-lause kävi mielessäni puolivälissä. Sitten jakso melkein siteeraa sitä satuillessaan, ettei Tessan kopio ole todellinen, vaikka hän elää todellisuudessa (ei-Matrixissa, vaikka myös Matrix-temppuja harrastetaan). Se lienee mutkikkaampikin juttu. On kysymyksiä. Pinnallisessa mielessä tapahtumat johtavat anarkiaan taas.


Keskiarvo 35 jakson jälkeen:


< Jakso 4-6 --- Jakso 4-8 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Lisätietoa Opethin r... (James) Franco on li... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova