Tuorein sisältö

Westworld 4-8: lisää kuivaa paukuttelua, mutta on kai se homman pointtikin

15.08.2022 klo 23.00 | Luettu: 429 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jakso 8:
Que Será, Será


Pinnallisessa mielessä jakso mukailee perinnettä, jossa "kaikkeuden kohtalo on vaakalaudalla", kun pari tyyppiä ammuskelee hylätyssä varastorakennuksessa. Kauden puolivälin siirtymä oli elämyksellinen ja kustannustehokas, mutta olettama oli se, että uutta maailmantilannetta laajennetaan (kunnolla!) sen sijaan, että se vahvistetaan luonnostelluksi siirtymäksi kohti vaihetta, johon sarja kenties aikoo päättyä.

Silti sarja ansaitsee hieman selittelyä. Ihmiskuntaa hallittiin tekoälypallolla ja sitten tekoälyolentojen toimesta. Tilanteet johtivat romahdukseen. Robotit eivät jaksa enää teeskennellä ihmisiä, ja ihmiskunnan rippeiden pärjäily-yritykset tuomitaan joutaviksi. Matkan varrelle mahtui toivoa, korupuheita ja ehkä "virheistä oppimista", mutta toisto alleviivaa lopputuloksen väistämättömyyden yleispätevän runollisesti. Jos niin sovitaan.

Ei ole väliä, onko kukaan enää aito tai alkuperäinen, kun pointti on se, että tunteiden ja ajatusten jatkumolla on enemmän merkitystä. Jos oikein satuillaan, niin oikeastikin poisnukkuneiden ajatukset, tunteet ja unelmat ovat yhä relevantteja. Maapallo on yksi iso organismi kuten kusiaispesä, tms.

Ei ole järin selkeää, mitä uusin Evan Rachel Woodin näköinen tyyppi aikoo tehdä kaikella perimällään painolastilla, mutta hän on nyt robottien taivaassa ja motivoitunut testailemaan asioita. Tunkkaisesta antikliimaksista pelastaudutaan takaisin sille tasolle, että mielessä pyörii muutakin kuin se, onko budjetti pienentynyt.


Keskiarvo 36 jakson jälkeen:


< Jakso 4-7

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Guillermo del Toron ... Johnny Depp ohjaa el... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova