Tuorein sisältö

Westworld 4-1: suhteellisen selkeä eli vaatimaton uusi alku

27.06.2022 klo 20.00 | Luettu: 678 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jakso 1:
The Auguries


3. kausi lässähti. Aikahyppy seitsemän vuoden päähän on tyydyttävä käänne vakuuttaessaan, että jotakin sentään pääteltiin: omia vanhoja tulkintoja ei tarvitse muistella ilman syytä. Ihmisten kohtaloita hallitseva tekoälypallo Roshambo tuhottiin ja maailma muuttui vähemmän scifimäiseksi tai jotakin.

Lunttasin Wikistä, että Ed Harris on todennäköisesti robotti nykyään, mutta se ei ole kriittisen tärkeää tänään, kun hän simppelisti jatkaa roistona, jolla on uusia temppuja ja salattuja tavoitteita. Hän pakkolunastaa datafarmin (jossa on robottien taivas tai jotakin) ja lähettää tappajia Maeven ja Calebin perään. Maeve on piileksinyt vuorilla sitten 3. kauden kapinan ja Caleb on perustanut perheen, mutta nyt on palattava tositoimiin "vielä kerran ennen eläkepäiviä".

Jakson pihvi on Evan Rachel Woodin näyttelemä Christina. Woodin robottihahmo Dolores väitetysti kuoli niin oikeasti kuin mahdollista. Nyt Christina esitellään lievästi masentuneena käsikirjoittajana, joka työstää taustatarinoita tulevaisuuden videopelien hahmoille, jotka oletettavasti ovat sama tai lähes sama asia kuin Dolores. Christinaa vainoava kyylä inttää, että Christinan on lopetettava, koska tarinat vaikuttavat mm. kyylän käytökseen. Juoni selvästi johdattelee meidät takaisin semifilosofiseen soopaan, joka oli eeppistä ainakin 1. kaudella.

Ehkä kyse on Doloresin varmuuskopiosta virtuaalitodellisuudessa tai ehkä ihmisestä johon Dolores perustuu eri aikatasossa. Juuri nyt en välitä siitä, miten unohtamani faktat teorian tynkiä kommentoivat. Pyörä pyörii.


Keskiarvo 29 jakson jälkeen:


< Jakso 3-8 --- Jakso 4-2 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Furiosa ajautuu kahd... Provinssin artistili... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova