Tuorein sisältö

Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset 1-4: purista palloa ja näe suuri aalto

16.09.2022 klo 22.30 | Luettu: 836 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 4:
The Great Wave


Kausi saavuttaa puolivälin. Moni turkasen tärkeä tyyppi vasta availee kitaa. Poukkoileva satu on vaarassa hajota ennen konkretiaa, mutta suunta taitaa löytyä. Jakson lopun ja puutteellisen ymmärrykseni perusteella uskon arvaavani, miten kausi on rajattu eli jopa mihin se päättyy. En sano sitä. Se ei ole rakettitiedettä, jos taustamateriaalia tutkii.

Kääpiöt olivat tauolla, joten heidän ja haltioiden rakennusprojekti on edennyt. Hobitit lähtivät patikoimaan, joten he ovat tauolla nyt. Tällaisella logiikalla sirpaleisuutta voi pehmentää, mikä on uutta tietoa ainakin Stranger Thingsin tekijöille.

Se, että kääpiöprinssin salaisuus on mithril-metalli, haiskahtaa siltä, että kaikki selitetään tyyliin "ilotulitteista Gandalf innostui vaihto-oppilaana Kiinassa". Nipotus hiipuu, kun prinssin ja Elrondin kohtauksissa on lämpöä ja silti yhä kansojen väleistä kumpuavaa kitkaa.

Kun Galadriel vahvistetaan hyytäväksi nartuksi (<3), siihen suhtaudutaan huumorilla ja hän selvästi voi kehittyä. Hän jatkaa narttuilua järkeiltyään, että Númenorin syrjäytetty kunkku on tavattava, mutta kunkun sairaaksi todettuaan hän tarkistaa käytöstään sen verran, että kuningatar on teoriassa valmis yhteistyöhön - kunhan kuningatar vielä hurahtaa uskonnollisesti ennen loppua. Arvelutti möläyttää (jo uutisessa), että Númenoria on usein kuvailtu "Tolkienin Atlantikseksi", mutta nyt jakson nimi viittaa siihen eli ennustukseen tsunamista, jonka näyttää palantír-pallo.

Spock tapaa örkkejä johtavan reteän liimaletin, joka vapauttaa hänet. Pahiksilla on juoni, jota tukevat muutkin kuin rupiset pirut, mutta en minä tiedä, ketä on tarkoitus epäillä Sauroniksi ja onko liimaletti kiintiö-Gríma siten kuin Galadrielin kaveri on kiintiö-Aragorn. Vakiintuneita hahmoja ja tilanteita on kiva seurata.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 1-3 --- Jakso 1-5 >

Katsottu: Amazon Prime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Vika mahis nähdä Teh... Ristit ylösalaisin, ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova