Tuorein sisältö

She-Hulk: Attorney at Law 1-9: Marvel-universumi on rikki!

13.10.2022 klo 23.00 | Luettu: 1430 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 9:
Whose Show is This?


Jakso kannattaa katsoa lukematta mitään.

Sarjan identiteetti on yhä hukassa. Tapa, jolla asia myönnetään ja jolla se pyritään myymään ominaisuutena, on hauska ja sarjakuville uskollinen. Sokea mutta tutka-aistilla varustettu kana on löytänyt jyvän keskimäärin joka toisessa jaksossa.

"Kaikki juonet yhdistyvät." Hetken uskoin siihen. On näppärää, kun saamansa palautteen ennustanut sarja tekee netissä ruikuttavista inceleistä roistojengin, joiden johtaja yritti iskeä She-Hulkin. Toteutus on suurpiirteistä, joten odottelin isompaa vitsiä...

Paikalle vyöryy superroistoja ja kaikki! She-Hulk on tehnyt selväksi, ettei hän halua olla sankari, joten hän irtisanoutuu tästä. Hän fyysisesti murtautuu ulos koko sarjasta läksyttääkseen kirjoittajia ja haukkuakseen Marvelin elokuvauniversumin.

Idea ei ole uusi. Vaikket olisi siitä kuullut, keksit sen itse 11-vuotiaana sarjakuvia piirtäessäsi. Tähän väliin eli kauden loppuun ja köykäisten Marvel-tuotteiden perään se istuu perin mojovasti.

She-Hulk vaatii luojiltaan asiallisemman lopun hahmovetoiselle matkalleen. Itseään kritisoiva metafiktio toimii ihanteellisesti, jos mykistävä parempi versio oikeasti tarjotaan, mutta nyt vitsi jää pitkälti siihen, että juristisankarin vastalause huomioidaan. Sitten Marvel päättää alustaa tulevaa, joten se itseironiasta? Jakso on: erittäin ok.

She-Hulkista on moneksi, minkä kausi osoitti tyhjäkäynnin välissä. Se mainittiin, että She-Hulkin itsetunto kasvaa vihreänä, ja asian painottaminen on pitkälti budjettiasia, joten on mukavasti tilaa kehittää häntä jatkossa kuin ihanan seksikästä Fionaa Shrek kakkosen tienoilla. Olen kiitollinen.


Keskiarvo 9 jakson jälkeen ja arvosana kaudelle:


< Jaksot 1-7 ja 1-8

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ryan Reynolds ja Wil... Lokakuussa 2012 kita... >

Keskustelut (2 viestiä)

Gunnar

14.10.2022 klo 07.17 6 tykkää tästä

Peltosen pettymys paistaa läpi tästä vuodatuksesta. Ilmeisesti tässä ei nyt sitten kovista toiveista huolimatta päästykään näkemään riittävästi kikkeleitä.
lainaa
nfosoalfnwodigk

14.10.2022 klo 17.54 6 tykkää tästä

olis pitany nauttaa se hulkin kikkeli ku silla on vihjailtu ultromeista ja ragnarokeosta lahtien ja sit kunnon hulkserkusten sessio ihan kun ghentaissa
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova