Tuorein sisältö

Klassikkoleffa Joulutarina (A Christmas Story) jatkuu 39 vuoden jälkeen: traileri

18.10.2022 klo 00.15 | Luettu: 940 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Vuoden 1983 komedia Joulutarina (A Christmas Story) kertoo tarinan nuoresta Ralphiesta, joka toivoo ilmakivääriä joululahjaksi, vaikka kaikki varoittavat, että hän ampuu itseään silmään. Yhdysvalloissa elokuva on pyörinyt ahkerasti tv:ssä ja sitä pidetään todellisena joulunajan klassikkona, joten on pääteltävissä, miten asekriittinen tarina on. Simppelin juonen sivussa leffa harrastaa 1940-luvun nostalgiaa.

Saaga jatkuu vähän niin kuin Terminator eli jatko-osat eivät piittaa toistensa tapahtumista. Aiempia jatkeita ovat Varokaa naapuria (It Runs in the Family, 1994) ja A Christmas Story 2 (2012). Niitä ei moni muista.

Marraskuussa HBO Maxiin saapuva A Christmas Story Christmas on ensimmäinen jatko-osa, jossa Peter Billingsley palaa Ralphien rooliin. Billingsley on näytellyt tällä vuosituhannella vain harvoin, mutta toki hänkin on Marvel-universumiin eksynyt: hän näytteli tiedemiestä leffoissa Iron Man ja Spider-Man: Far from Home. Hän on vaikuttanut alalla myös tuottajana ja ohjannut mm. Lomaterapiaa (Couples Retreat) -komedian.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kirjalähde, 70-luvun... Nyt on Kurosen poika... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova