Tuorein sisältö

Cobra Kai 5-9 ja 5-10: Mortal Kombat!

08.11.2022 klo 23.00 | Luettu: 864 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 5 - Jaksot 9 ja 10:
Survivors ja Head of the Snake


Spoilereita.

En tahdo edes kauhuleffojen haastavan uusimpia Mortal Kombat -pelejä väkivallassa, vaan janoan suhteellisia nautintoja. Jos 7-vuotiaiden piirretyt voivat vilauttaa mustia pisaroita, Karate Kidin jatkosarja voi roiskia punaista. Niin käy, ja kylkeen saadaan mm. repliikki "finish him".

Jaksot 7 ja 8 alustivat kansainvälistä turnausta niin rivakasti, että oletin kauden ehtivän idean loppuun. Sen sijaan aikuiset dokaavat 9. jaksossa. Jatko on rautalankaselityksen väärtiä:

Aikuisilla oli hauska ilta. Kun heidän autonsa kaapataan, he säikähtävät. Kaappari ei kuitenkaan ole katala Silver, vaan Silverin uhri, joka käsitti asiat väärin. Vain kaappari oppii uutta. Kuitenkin muutkin päättävät lähteä vetämään Silveriä turpiin.

Silver toteaa ilmeisen: laki on hänen puolellaan. Puolustautuessaan hän saa käyttää ninjoja ja katanaa, joten ei ole selvää, miten sankarit voivat voittaa moraalisesti tai fyysisesti. Tämä on aidosti jännittävää, koska sankarit ovat vahvistetusti todella typeriä.

Pennut eivät tiedä tuosta mitään. He murtautuvat Silverin dojolle, joten pian käynnissä on myös eeppinen joukkotappelu Silverin kakaroita vastaan. Lopputulos on se, että dojoaan puolustavia oppilaita hakkaavat murtovarkaat todistavat Silverin lahjoneen lasten karateturnauksen tuomarin. Whuupi-duu! Kausi on päättynyt?

Kun juonet kohtaavat, Silver on ylpeä ja valmiiksi hengästynyt, joten hän häviää uusintamatsin LaRussolle. Tästä ja tuomaripaljastuksesta johtuen hänen oppilaansa näkevät hänet pummina. Tilanne vastaa uskottavuudeltaan jalkaklaanin hajoamista vuoden 1990 Turtlesissa, johon tapaan kaihoisasti viitata, joten: okei.

Silver pidätetään. Se ei välttämättä liity mihinkään aiemmin mainitsemaani - mutta Silverin rikoskumppani vasikoi Reesen lavastamisesta, joten nyt kausi on paketoitu. Sarja ei ole.

Reese on ketku, mutta vankilaan hän joutui syyttömänä. Kun häntä puukotetaan 10. jakson alussa, panosten nousun tuntee ja fiilis kehittyy mainittujen mäiskeiden aikana. Reeseä käy sääliksi uudestaan lopussa, kun totuus ei kuollutta enää pelasta.

Paitsi että hän ei kuollut. Vanha kehveli onkin paennut vankilasta kuin Hannibal Lecter. Kylmiä väreitä!

Hän on paennut vankilasta... vaikka hän on syytön?

10. jakso on yksi typerimmistä ja osittain siksi viihdyttävimmistä asioista, joita olen nähnyt tänä vuonna.


Keskiarvo 50 jakson jälkeen:


< Jaksot 5-7 ja 5-8

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Onpas Brendan Fraser... Paula Vesala komment... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova