Tuorein sisältö

1899, jakso 2: jos esim. nuolet mattoa, huomaat kolmion päättyvän viivaan

18.11.2022 klo 23.00 | Luettu: 698 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 2:
The Boy


Pilottijakso rajasi pelikentän selkeästi, joten koen sarjan kunnioittavan katsojaa. Vihjailun ja konkretian suhde voi silti kosahtaa. En urputa, vaan mietin, miksei sarja vetoa vahvemmin: jos kaikilla on "selkeästi" oma mystinen kriisinsä, kenen kanssa käymme matkaa?

On kapteenin vuoro herätä märästä painajaisesta, joka myöhemmin vahvistetaan takaumaksi. Hän on menettänyt perheensä, joten hän tuijottaa tyhjyyteen ja kittaa viinaa käänteistä riippumatta. Pian vastaava valveuni vakuuttaa hänelle, että jotakin on meneillään. Sähke käskee häntä upottamaan aavelaivan ja matkustajat tahtovat eteenpäin, mutta hän ilmoittaa hinaavansa aavelaivan takaisin Eurooppaan, jotta hän voi tutkia tilannetta. Miten tutkia? Ei hajuakaan.

Varustamo vahvistettiin hämäräksi heti, joten tarjolla on nyt nippelitietoa. Laivat on lastattu puutteellisesti, joten voitot eivät tule rahdista tai keski-ikäisten keskikaljahelunoiden karaokeilloista. Kolmiosymboleja viuhuu niin vinhaan matoissa ja korvakoruissa, että toivon niistä kiinnostuneen tohtorin bongailevan katsojan tahtiin jo ensi kerralla.

Monien mukaan takaisin "ei voida" palata, mutta "Kerberos" alkaa hinata takaisin väsähtänyttä "Prometheusta" (ne ovat laivojen nimiä). Lienee parikin tapaa tulkita, että sarja kertoo kiirastulen kaltaisesta asiasta, mutta toisaalta loppu viittaa teknologiaan, jota ei ole olemassa 1899.

"Pappi" riitelee "veljensä" kanssa kunnes he ryhtyvätkin panemaan. Opimme lähinnä, etteivät he ole pappeja tai veljiä. Tällainen on hupaisaa maustavaa mutkikkuutta, kunhan tohtorista ja/tai kapusta kehittyy luotettava päähenkilö.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1-1 --- Jakso 1-3 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sointu Borg mukana k... Joidenkin Metallica-... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova