Tuorein sisältö

Ihmeellinen maailma saapuu Disney+ -palveluun jouluksi - kun ensi-illasta on vajaa kuukausi

13.12.2022 klo 17.45 | Luettu: 982 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Ihmeellinen maailma (Strange World) on Walt Disney Animation Studios -osaston uusin elokuva. Jules Vernen seikkailullisessa hengessä se kertoo tarinan pojasta, isästä ja papasta, jotka koheltavat eriskummallisissa maisemissa.

Leffa debytoi Yhdysvalloissa juuri ennen kiitospäivää: 23. marraskuuta. Suomen kankaille se saapui saman viikon perjantaina: 25. marraskuuta. Tuoreen tiedon mukaan leffa putkahtaa Disney+ -palveluun 23. joulukuuta myös Suomessa. Disney kuvailee julkaisua joululahjaksi faneille eli tilaajille.

Disney+ ja koronavirus aloittivat maailmanvalloituksen samaan aikaan, joten muutokset Disneyn julkaisupolitiikassa ovat olleet korostetun kokeellisia. Näytelty Mulan ja monet muut leffat oli mahdollista katsoa korkeaan lisähintaan kotona teatterikiertueen aikana, mutta Pixarin Soul brändättiin "tilaajalahjaksi" jouluna 2020, eikä se enää herättänyt kummoista keskustelua tänä syksynä, kun teattereihin aikanaan tarkoitettu näytelty Pinokkio debytoi "viikon tv-elokuvana".

Perinteisen ajattelun mukaan Ihmeellinen maailma on massiivinen floppi, joka tekee tappiota 100-150 miljoonaa dollaria. Olisiko se välttänyt tämän maineen, jos Disney olisi ennakoinut tilanteen ja kohdellut sitä kuin Soulia? Teoriassa. Soul tosin tienasi teattereissa yli puolet enemmän kuin Ihmeellinen maailma, sillä Soul pääsi kankaille siellä, missä Disney+ ei vielä toiminut.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Vaasa Festival juhli... His Dark Materials 3... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova