Tuorein sisältö

Anthony Hopkins on Colosseumin luova keisari gladiaattori-sarjassa

18.01.2023 klo 21.30 | Luettu: 998 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Anthony Hopkins on kiinnitetty sarjaan Those About To Die. 85-vuotias näyttelijälegenda tulkitsee Rooman keisaria Vespasianusia, joka kuoli 69-vuotiaana. Vespasianus tunnettiin harkitsevana rahankäyttäjänä. Hän oli säästäväinen tai jopa pihi, mutta toisaalta hän aloitti Colosseumin amfiteatterin rakennustyöt tarjotakseen leipääntyneelle kansalle sirkushuveja.

"Those About To Die" viittaa amfiteattereissa otelleiden gladiaattoreiden hokemiin. Gladiaattorit saattoivat lausua ottelua todistavalle taholle: "me, jotka pian kuolemme, tervehdimme teitä!" Jokainen ottelu ei päättynyt kuolemaan, vaan ottelut olivat oman aikansa showpainia.

Sarja seuraa myös poliittista peliä. Vespasianus ei ollut ensimmäinen keisari pahamaineisen Neron jälkeen, mutta Nero kuoli hänen valtakauttaan edeltävänä vuonna, joten Neron perintö näkyy.

Tuotanto alkaa maaliskuussa Roomassa. Päävastuussa on tehosteseikkailujen erikoismies Roland Emmerich, jonka "historiallisin" projekti on ainakin vuosiluvusta päätellen leffa 10 000 B.C.

Kuvassa on Thor: Ragnarök.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Steve Vain Helsingin... Mediatiedot väittävä... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova