Tuorein sisältö

Artemis Fowl on uusi Harry Potter leffoissakin, jos hyvin käy: ensimmäinen traileri

27.11.2018 klo 15.20 | Luettu: 3408 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Eoin Colferin luoma Artemis Fowl on nuori rikollisnero, joka on seikkaillut kahdeksassa romaanissa. Vuonna 2001 alkanut saaga on menestynyt mainiosti ja sitä on usein verrattu Harry Potteriin. Colferin itsensä mukaan ensimmäinen osa on kuin "Die Hard keijujen kera". Isäänsä etsivä Fowl vangitsee keijupoliisin ja vaatii lunnaita rahoittaakseen tavoitteensa. Tiedossa on matka maagiseen maailmaan.

Pitkään kehitelty elokuva valmistuu elokuussa 2019. Vuosia on väitetty, että leffa paketoi yhteen ensimmäiset kaksi romaania, mutta Colferin mukaan aiheena on vain ensimmäinen nide. Ohjauksesta vastaa Kenneth Branagh, jonka edellisiä fantasiaelokuvia ovat Cinderella: Tuhkimon tarina ja Thor.V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Karu totuus: Guiller... Tänään tv:ssä: jänni... >

Keskustelut (1 viestiä)

Refloni

Rekisteröitynyt 08.01.2017

27.11.2018 klo 16.34 6 tykkää tästä

Oijjoi, toinen lapsuuden suosikkini filmatisoidaan! Jos Kävelevät Koneet floppaa, ainakin on tämä varalla.

Mustan Butlerin näkeminen oli aikamoinen järkytys, olin kuvitellut tämän suunnilleen jääkaappi-pakastimen kokoiseksi Agentti 47:ksi. Vaatii totuttelua, mutta voi hyvinkin toimia. Ja Artemis... No, onhan poika tässä vaiheessa saagaa vasta 12-vuotias, mutta kyseessä on kuitenkin häijy ja pelottavakin rikollisnero. Eikö rooliin löytynyt ketään katu-uskottavampaa? Turvakaupunki sentään näyttää hyvältä, samoin keijujen iskuryhmä.

EDIT: Olin alkuun tosi innoissani, mutta mitä enemmän traileria mietin, sitä enemmän se minua ärsyttää.

Butler on musta. Hyvä. Nyt meillä on rikas valkoinen lapsi, jonka palvelijana on väkivahva musta mies. Ajateltiinkohan tätä ihan loppuun asti? Esimerkiksi Holly tai lempihahmoni Foaly olisi sopinut väripesun kohteeksi paljon paremmin.

En tunnistanut keijukomentaja Julius Rootia, ennen kuin joku kommentoija huomautti, että hänet on muutettu naiseksi! Ei, ei, EI, ei, EI. Tämä ei ole mikään pikkujuttu, vaan sukupuoli on olennainen osa Hollyn ja Juliuksen suhdetta. Kirjoissa tehtiin numero siitä, miten Holly on HALTiJan ensimmäinen naispuolinen sotilas kautta aikain ja miten hänen palveluksensa saattaisi muuttaa koko poliisivoimien seksististä ilmapiiriä. Julius taas oli Hollylle kuin ottoisä.

Eli kirjojen terveen feministinen sanoma on poistettu - tai ainakin vesitetty - ja tilalle on tuotu rasistisia implikaatioita. Miten meni noin niinkuin omasta mielestä? Aikomukset olivat varmasti hyvät, mutta lopputulos tasan päinvastainen kuin mitä epäilemättä haluttiin.

D'Arvit.
Muokannut: Refloni 27.11.2018 klo 17.19 lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova