Tuorein sisältö

Succession 2/39: perhekalleudet ilman juhlakalun varjoa

05.03.2023 klo 23.00 | Luettu: 1494 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 2:
Shit Show at the Fuck Factory


Mediamoguli Brian Cox päätyy tajuttomana sairaalaan, joten omaisilla on tilaa juonia vaarin karisman häiritsemättä. Homma piristyy heti. Skenaario on rajattu mutta ruuhkainen, kun perijöillä on mielessä oma tulevaisuus, median ja sijoittajien ensireaktiot ja ihan jopa isä, vaikka välit ovat tulehtuneet. Teemojen rajat häilyvät hupaisasti. Karismasta vapaa poika luuli isänsä nimeävän hänet seuraajaksi, joten häntä kiinnostaa narratiivi, jossa isä oli sekaisin jo ennen sairaskohtausta, mutta ei hänkään toivo ukon kuolevan.

Naiset eivät pilottijaksossa päteneet, mutta "Shiv" nousee pienellä vaivalla vähintään yhtä kiinnostavaksi kuin veljensä. Hän jakaa lempinimen vankilapuukon kanssa. Se toimisi, jos villapaita päällä nilkkiveljensä kanssa painiva äksy daami olisi moisten asiantuntija (hän menisi läpi kapakkaruusu Natasha Lyonnen pikkusiskona), mutta hän on perijätär, joka juonii muita vastaan ns. korkealla tasolla. Teknisesti hän soittaa suuta ja manipuloi tyhmää serkkua, mutta hänenkin huomionsa on sopimuksissa, joilla on väliä.

Shiv temppuilee myös äijänsä kosiessa, mutta hän tajuaa sen ja pehmentää ulosantiaan. Ja päinvastoin: itseään säyseänä nössykkänä mainostanut isoveli saattaakin olla oikukas "skientologi" tai jotakin. Ehkä sarja tietää, mitä se on tekemässä, enkä valita, jos top-10-listoille on noustu niin eksoottisella saavutuksella. Huumorin ajoitus tuntui paremmalta jakson lopussa kuin alussa, joten ehkä löysin aallonpituuden.

Osa höpinästä on raskasta, mutta konkreettinen ongelma alleviivataan: osakekurssin notkahtaminen saattaisi romahduttaa velalla rakennetun korttitalon, kun pappakin on tehnyt virheitä.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1/39 --- Jakso 3/39 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Nyt on Käärijälle va... Autoilujuontaja Jere... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova