Tuorein sisältö

Perry Mason 2-2: ehkä olet syytön, mutta tarvitsen kolme varttia aistiakseni sen särmikkäästi

21.03.2023 klo 23.55 | Luettu: 445 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 2


Viime jakso jätti tilaa ajatella, ennen kuin Perryn puolustama kauppias alleviivattiin ahneeksi. Samaan aikaan hyväntekeväisyyttä harrastava rahastonilkki esiteltiin nilkkinä, joten pohdimme, mitä muuta hän on: ehkä hän välittää lapsistaan, vaikka hänen on pakko kuristaa hutsuja (suostumuksellisesti). Se kelpaisi, jos Perry päätyisi puolustamaan etovaa nilkkiä.

Mutta nilkki tapettiin. Perry puolustaa satunnaista köyhää, päätyäkseen salaliiton jäljille. Nyt rakastuit tähän, jos identiteettisi pyörii sen ympärillä, että 1930-luvulla oli yhteiskunnallisia ongelmia. No: tilanne olisi banaalimpi, jos uhrin luonnetta pantattaisiin.

Dialogista löytyy vaihtelevia itsetietoisuuden osoituksia, tyyliin: oikeustaisteluun valmis poloinen köyhä vähemmistövaimo toteaa, että hän voi taktiikasta riippuen näyttäytyä poloisena köyhänä tai rohkeana yksinhuoltajana. Jne, yms. Vilpittömimpiä ajatuksiani ovat "örh" ja "pörhses".

Perry ja kaverit ovat katsomiskelpoisia yksityiselämineen, mutta 1. kaudella nähtiin John Lithgow ja 1. kausi myi itselleni Tatiana Maslanyn, joka ei ollut vielä She-Hulk tai mitään. 2. kausi vaikuttaa siltä, kun kaavamaisin mahdollinen kerronta olisi hyväksytty pakon edessä ja siltä pohjalta ohimennen ponnistettaisiin (kukkuu!) persoonallisuuteen ja ironiaan tai korvikkeisiin.

Plus: dramaattista vihjailua. Tiedän, että dekkareita on köpöisintä arvostella kohdassa 2/8.


Keskiarvo 10 jakson jälkeen:


< Jakso 2-1 --- Jakso 2-3 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kirjalähde: Nick Cav... Meksikolainen elektr... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova