Tuorein sisältö

The Mandalorian 3-5: postin tuo, postin tuo Pate pienellä viiveellä mandojen luo

30.03.2023 klo 23.00 | Luettu: 456 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 5:
The Pirate


Piraattipuska iskee Apollo Creedin kylään. Sivulause kytkee piratismin Imperiumin paluuseen, mutta maailmanrakennus tuhlaa vähemmän aikaasi kuin tämä lause. Jakso on venytettävä yli puoleen tuntiin ehkäpä sopimuksesta johtuen, kun edellinen ei onnistunut, joten siihen menee vartti, kun tieto kaverin hädästä matelee kohti mandoja.

Sitten piraatit voitetaan vartissa: helposti mutta taatun näyttävästi.

Huomasin jännittäväni Naboo Starfighterin puolesta. Jar Jar Binks on yhä ainoa Black Series -figuurini, mutta moni muu keräilijä suhtautuu sarkastisesti siihen, kuinka mandon edellistä alusta kaupiteltiin kovaan hintaan juuri ennen sen tuhoa. "Yllätyskäänne": se on piraattipuska, joka posautetaan ennen (konfliktia, luonteenpiirteitä ja) väistämättömiä figuureja.

Sitten on 8 minuuttia juonta ja toistoa. Mandot saavat vaivanpalkaksi maata. Nyt on jalansijaa todeta, että huhu Möhköfantista on enne, joten he ovat taas palaamassa kotiplaneetalleen. Päätös yhdistää klaanit tarkoittanee sitä, että temppu onnistuu jaksojen välissä, sillä viimeinen kohtaus vihjaa jo mandoksi luokitellusta petturista.

South Park -viittaus: näen sieluni silmin manaatiksi paljastuneen Jon Favreaun työntävän altaassa palloja, joissa lukee mm. "piraatti", "köynnöskasvi" ja "petturi".


Keskiarvo 21 jakson jälkeen:


< Jakso 3-4 --- Jakso 3-6 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Metalcoren norjalain... Jättibudjetin agentt... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova