Tuorein sisältö

The Mandalorian 1-3: kahdesta en luovu, potasta päässäni ja piu piu piusta

18.09.2020 klo 22.00 | Luettu: 6731 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 3:
The Sin


Se oli lähes harkittua, kun tylytin tällä viikolla sekä perinteistä lavateatteria että tätä tieteissarjaa, joka käyttää tehostealaa eteenpäin vieviä virtuaalilavasteita, mutta ei paljasta päähenkilön kasvoja. Useimmat tarinat ovat kuluneita. Lähikuva omistautuneesta näyttelijästä myy kliseet helpoimmin.

Miksi "mando" käyttää aina kypärää? Koska "niin se menee", hän ja muut mandot hokevat tässä jaksossa. Säännöt tullaan rikkomaan lopulta, koska se on ainoa tarina koskaan. Puolen sekunnin takaumat vakuuttavat, että mandolla on standardienmukaista historiaa, joka tekee hänestä oikean hahmon myöhemmin.

Kun hän toimittaa "vauva-Yodan" hämärille toimeksiantajille, hän notkuu huoneessa 5 ylimääräistä sekuntia, joten toimeksiantajakin ymmärtää säikähtää, että ei kai mando nyt jumalauta ryhdy aidoksi päähenkilöksi ja nappaa vauvaa itselleen jännittävästi ammuskellen. Jakso on hieman pidempi kuin edellinen, mutta jälleen kyse on hyvin simppelistä vaiheesta, jossa päähenkilö suorittaa ilmeisimmän asian.

Vauva-Yoda kohahdutti maailmaa söpöydellään ja pitää sille bonusta antaa. Vauva vanhenee todella hitaasti, joten on kiinnostavaa nähdä, pelaako Disney pitkää peliä: vauvahan voi olla teininä tai aikuisena The Rise of Skywalkerin jälkeiseen aikaan sijoittuvan tarinan keskeinen hahmo. Nyt elämme Jedin paluun pakokaasuissa. Kuivalla tavalla huomionarvoista on sekin, miten Disney täyttää isot ja pienet aukot tyrittyään totaalisesti jatko-osatrilogian maailmanrakennuksen.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jaksot 1-1 ja 1-2 --- Jakso 1-4 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Beast In Black julki... Ridley Scottin scifi... >

Keskustelut (10 viestiä)

Prisken

19.09.2020 klo 12.05 12 tykkää tästä

Taisit olla pahalla päällä, kun Mandalorianin aloitit. Sarja on tarkoituksella simppelin tyylinen ja parasta scifihömppää tällä hetkellä.

Arvostelusi näyttävät nyt tosi kömpelöiltä. Ihan kuin et ymmärtäisi mitä olet katsomassa.
lainaa
Veilde

19.09.2020 klo 12.33 10 tykkää tästä

Mitäs jos antaisit jonkun toisen arvostella välillä, jos omat tunteet nousee noin pintaan. Me kaikki tiedetään jo että olet ärsyyntynyt kypärän pitämisestä päässä, joten ihan joka kerta ei jaksa lukea samaa mielipidettä uudelleen.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

19.09.2020 klo 12.52

Vai olisiko niin, että nyt on niin kiva sarja, että lukijoilla nousevat tunteet pintaan?

Fiilis on hyvä. Paheksun yleisellä tasolla sitä, ettei julkaisupolitiikka ollut selkeämpi, mutta yksi jakso perjantaisin istuu arkeeni hyvin.

"Arvostelusi näyttävät nyt tosi kömpelöiltä"? Kömpelöiksi niitä käy aina joku kommentoimassa silloin kun aihe on näin suosittu. Nyt-sana on erikoinen mielipide. Se on näiden katseluputkien ominaisuus, että mielipide muuttuu, mutta tämähän on vasta alku.

Jos sankarista kehittyy niin jännittävä kuin Pedro Pascal voi olla, se tuntuu saavutukselta, kun tiedätte mitä mieltä olen alusta.
lainaa
apoliticalperson

20.09.2020 klo 22.22 2 tykkää tästä

Pitkästä aikaa viihdyttäviä JP:n arvostelujen kommenttiosioita, nämä on varmasti kiinnostavampia kuin pöhöttyneen saippuasarjauniversumin laskelmoitu spinoff.
lainaa
Hemuli90

23.09.2020 klo 12.42 3 tykkää tästä

Miksi ylipäänsä katsot sarjaa, kun et näköjään siitä ymmärrä oikein mitään? Menee kyllä komedian puolelle nämä "arvostelut". Luokatonta kritiikkiä laatusarjaa kohtaan.
lainaa
Mikäjärki

23.09.2020 klo 17.09 2 tykkää tästä

Täähän on ihan järjetöntä arvostella sarjaa jakso jaksolta, oli mikä sarja mikä tahansa. Jos olisin breaking badia tai gottia arvostellut alusta asti tällä tyylillä, niin todennäköisesti olisin pitänyt sarjoja täysin paskoina. Arvostele suuremmalla otannalla (jos sinua edes oikeasti kiinnosta koko sarja), niin ehkä arvostelu olisi sisällöltään lukukelpoista. Nyt tämä on lähinnä yhdentekevää arvostelua kun itse sarjan kokonaisuus ei ole mitenkään vielä kasassa.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

23.09.2020 klo 18.01 1 tykkää tästä

"Täähän on ihan järjetöntä katsoa sarjaa jakso jaksolta, oli mikä sarja mikä tahansa. Jos olisin breaking badia tai gottia katsonut alusta asti tällä tyylillä, niin todennäköisesti olisin pitänyt sarjoja täysin paskoina."

Tai:

"Täähän on ihan järjetöntä arvostella elokuvasarjoja osa osalta, oli mikä sarja mikä tahansa. Jos olisin Star Warseja arvostellut ennen The Rise of Skywalkerin julkaisua, niin todennäköisesti olisin pitänyt leffoja täysin paskoina."

Sarjoja arvostellaan jakso jaksolta myös isossa maailmassa.
lainaa
Oletjäljessä

24.09.2020 klo 12.42 2 tykkää tästä

Lähinnä sinun ei kannattaisi arvostella jakso jaksolta, koska keskittymisesi on valmiiksi negatiivistä, etkä käsittele sarjaa monipuolisesti juuri ollenkaan. Ihmeellinen öyhötys vain negatiivinen asenne päämääränä, ei ole mikään oikea arvostelu. Varsinkin, kun oikeat fanit ovat katsoneet sarjan läpi jo vuosi sitten, niin jotenkin hölmöä arvostella aihetta jota ei tunne.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

24.09.2020 klo 16.55 3 tykkää tästä

Seuraava arvostelu on tulossa huomenna!
lainaa
TuubaSetä

24.10.2020 klo 21.15

Prisken kirjoitti:
Taisit olla pahalla päällä, kun Mandalorianin aloitit. Sarja on tarkoituksella simppelin tyylinen ja parasta scifihömppää tällä hetkellä.

Arvostelusi näyttävät nyt tosi kömpelöiltä. Ihan kuin et ymmärtäisi mitä olet katsomassa.
Olet niin oikeassa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova