Tuorein sisältö

Succession 6/39: tuo Cox on miehestä kasvanut lohikäärmeeksi

01.04.2023 klo 00.15 | Luettu: 513 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 6:
Which Side Are You On?


Jakso on erinomainen. Jos syiden ja seurausten suhde ja kunkin yksilön ja fyysisen tilanteen omat säännöt ymmärrettäisiin tarinankerronnassa useammin, sanoisin että "hyvä".

Viimeksi patriarkka Brian Coxin heikko hetki oli julkinen, mutta terävämpi hetki näytettiin vain katsojille. Siispä tilanne on uskottava ja kutkuttava, kun Cox on kärttyinen mutta järjissään sivujuonessaan, perijöiden valmistautuessa "seniilin sekoilijan" syrjäyttämiseen.

Väliajalla illallistetaan. Pääjuonija käy haukkaamassa hampurilaista isin luona. Mitään ei tapahdu, mikä on kaunista: pojan kiihkojuonelta menee jo pohja, mutta hän päättää uskoa siihen. Muut keplottelevat omilla tahoillaan. Nolo maalaisserkku on syötetty täyteen "ota poika pullaa" -hengessä, kun hän pääsee varsinaiselle illalliselle itseään nöyryyttäneen vävypojan kanssa. Vävy on tyytyväinen viimekertaiseen, joten hän lupaa tehdä serkustakin amerikan psykon. Ei vävy sitä itsekään puhtaasti ole, vaan siinä on sävyjä, kuinka tämä joustava lima vaikuttaa tahtovan elää puukkosiskon tossun pohjassa.

En tiennyt, mitä toivoa äänestykseltä Coxin kohtalosta, koska mikään tulos ei kuulostanut osuvalta, mutta toteutus palvelee. Farssimaisesti pääpoika jää jumiin liikenteeseen, terroristiuhan tapahtuessa taustalla ilmoitusluonteisesti. Hän yrittää huohottaen soitella pääkallopaikalle. Hän on osittain oikealla asialla ehkä, ja raivostunut Cox rikkoo äänestyksen sääntöjä, joten jännitys on todellista jos koomistakin.

Cox näyttäytyy hirviönä, joka on taltutettava nyt jos koskaan, mutta jos häntä ei voida taltuttaa, ehkä hän onkin asemaansa puolustava sankari: todellinen johtaja vetelän vallankaappauksen uhrina. Pikkupomot, jotka eivät tahtoisi olla paikalla, ovat tavallaan samaa mieltä, kuten ovat he, jotka eduskuntavaalien tai sodanjulistuksen jälkeisissä gallupeissa ilmoittavat ryhtyneensä kannattamaan pääministeripuoluetta tai diktaattoria. Isoveljen pettävä nilkkiveli on mielentilan ruumiillistuma.

Potentiaali kasvaa vielä enemmän kuin kiima.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jakso 5/39 --- Jakso 7/39 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Buffy, vampyyrintapp... Ruisrock ja Provinss... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova