Tuorein sisältö

Succession 30/39: Mitäs me Hirviöt

01.10.2023 klo 23.45 | Luettu: 714 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jakso 1:
The Munsters


Viimeinen kausi. (Lähes) ensimmäinen repliikki: "hyvää syntymäpäivää, isä".

Sen lausuu turhin poika eli "prinssi Charles". Onko tämä viimein itsetietoinen vitsi? Käynnissä ovat juhlat kuten aina, mutta tällä kertaa ne eivät ole tekosyy kerätä yhteen kaikkia, vaan isän toimia vastustavat pennut pysyvät poissa? "Charles" juttelee maalaisserkun kanssa. Nyt paikalla on jo vävykin. Jännitys tiivistyy.

Jep, no, "asiaan". Aikaa on kulunut kuukausia. Merkittäviin kauppoihin on pari päivää, joten kauppoja vastustavien pentujen enimmät ponnistelut jäivät kohtausten väliin, kuten tyyliin kuuluu. Jakso käytetään siihen, kun pennut kääntävät edukseen pienemmät miljardikaupat, joten he ovat yhä pelureita & viis jälleen yksityiskohdista. Kutakuinkin yhtä tärkeää on se, että siskon hiljaa myrkyllinen parisuhde on viimein hajoamassa. Siksi vävy veljeilee faijan leirissä.

Faija joutuu kaatamaan eksistentiaalisen kriisinsä henkivartijan niskaan. Se on ominaisuus, ettemme tiedä tai muista vartijasta mitään. Myöhemmin diilin ratkaisua odotellessaan faija yllyttää orjiaan elämään vähän ja vitsailemaan, vaikka hän on se, joka on masentavan kyynisen elämän virittänyt. Siskon & vävyn katkerahko keskustelu edustaa samaa kutinaa: katumuksessa on huomionarvoista aitoutta, vaikkeivät katujat myöntäisi tai tietäisi katuvansa.

Tekee mieli myös summailla, että jaksossa yhdistyy ristiriitaisesti pitkittämisen aromi ja lievä tuoksahdus, jonka mukaan kokonainen vaihe jäi välistä, vaikkei informaatiota tarvita lisää. Saaga kestää 39 tuntia 20 tunnin sijaan oivan tiimin työllistääkseen.


Keskiarvo 30 jakson jälkeen:


< Jakso 29/39 --- Jakso 31/39 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< The Wheel of Time 2-... Kirjalähde: Kata Kär... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova