Tuorein sisältö

Star Trek: Picard 3-10: ei ikinä enää Uutta sukupolvea

21.04.2023 klo 23.30 | Luettu: 1097 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 10:
The Last Generation


Toiseksi viimeisen jakson lopussa sarja eteni tilanteeseen, jota janosin 10 jaksoa sitten, koska jäljellä oli 11 jaksoa. On myöhäistä. Satu on farssi. Ihmiskunta posahtaa – elleivät eläkeläiset onnistu painamaan pahisten itsetuhonappia. Vartin sisällä he ovat teleportanneet tukikohtaan täsmälleen kuten toisessa semituoreessa Trek-jaksossa (älä kysy missä). Sitten Picard jo kuuntelee pääpahiksen monologia.

Borgit ovat kehittyneet! Ne eivät yritä enää assimiloida kaikkia, vaan tappaa kaikki. Sehän nostaakin panoksia. Villi veikkaus: kauden unohtama kiltti borg-kuningatar Agnes-täti ilmestyy viimeisellä hetkellä hätiin kuin Gandalf? Ei. Sarja on kokojyvädementoitunut.

En kritisoi sitä potentiaalisesti ironista ideaa, että vanhukset ja "analoginen" teknologia ovat ratkaisu, kun pahuus on nielaissut nuorison, vaikka jäin miettimään, missä näin senkin viimeksi. Kehitin sentään ajankohtaisen mielleyhtymän: tarina on vertaus TikTokista, kun sivistysvaltioiden nuoriso salakavalasti aivopestään palvomaan kommunismia. Picard ja assimiloitu poika käyvät keskustelun siitä, kuinka epätoivoisesti poika on etsinyt yhteyttä muihin ja kuinka onnellinen hän on osana kollektiivia.

Että jotta: uskoisitko siihen, jos pahasta someaddiktiosta kärsivä poika eheytyisi 5 sekunnissa vain koska isi vakuuttaa välittävänsä? Näyttelijät uskovat mihin vaan, mikä pelastaa tämän banaalin, kliseisen, paperinohuen ja ennen muuta pitkitetyn tortun yhdeltä tähdeltä. Jos 10 jakson kausi olisi tiivistetty 2 jaksoon tai leffaksi 90-luvulla, varmasti nostaisin tämän Star Trek - kapinan tasolle.


Keskiarvo 30 jakson jälkeen:


< Jakso 3-9

Katsottu: Amazon Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Maailma ei lopu työt... Onko parempi vapaana... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova