Tuorein sisältö

Def Leppard jakoi somessa hämmentävän yksityiskohdan 40 vuoden takaa - listamenestys aiheutti omalaatuisen muutoksen kesken kiertueen

19.06.2023 klo 01.12 | Luettu: 704 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Parhaillaan Mötley Crüen kanssa Stadium Touria kiertävä Def Leppard on jakanut somessa hämmentävän tiedon, joka ei bändin tosifaneille oli uutta mutta kuulostaa hurjalta!

Kyseessä ovat ajat 40 vuotta sitten, jolloin Def Leppard ei ollut vielä USA:ssa suuren luokan nimi.

"Pyromania", bändin kolmas albumi, julkaistiin tammikuussa 1983. Bändin radioystävällisempi soundi toi mukanaan listamenestystä. Pyromania nousi lopulta Billboardin albumilistalla sijalle kaksi. Myös Britanniassa levy myi mainiosti, listasijoitus 18. Levy myi lopulta pelkästään USA:ssa yli 10 miljoonaa kappaletta.

Yllättävä listamenestys muutti myös kiertuekuvioita. Bändin siirtyi kesken Pohjois-Amerikan Pyromania-kiertueen lämppäristä oman kiertueensa päänimeksi!

Maaliskuussa 1983 alkoi Def Leppardin Pyromania-albumia seuranneen kiertueen Pohjois-Amerikan osuus, joka oli samalla Billy Squierin 24 keikan lämppärikiertueen ensimmäinen keikka. Hysteria kipusi ylöspäin listasijoituksia ja toukokuun lopulla albumi oli noussut jo USA:n albumilistan Top10:n joukkoon.

Def Leppard oli positiivisen ongelman edessä: bändi siirtyi lennossa lämppärikierrokselta päänimeksi. Bändi harjoitteli neljän päivän ajan pienessä kaupungissa nimeltään Odessa ja treenasi uusiksi lavashown'sa ja biisilistansa. Def Leppard suuntasi omalle Pyromania-kiertueelleen ja ensimmäinen keikka oli huhtikuun 29. päivä.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Metallica soitti täl... Iron Maiden ja Mötle... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova