Tuorein sisältö

Star Trek: Strange New Worlds 2-2: Star Trekin surkeat maneerit haastetaan viimein oikeuteen

24.06.2023 klo 22.15 | Luettu: 1542 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 2:
Ad Astra Per Aspera


Kirkin ja Spockin ajan Tähtiliiton on tarkoitus vaikuttaa edistykselliseltä 1960-lukuun nähden. Kun alkuun palataan jatko-osien jälkeen, on asiallista todeta, että 1960-luvun utopiassa on virheensä 2020-luvun standardeilla. Simppeliä? Elämä ei ole. Yhdysvallat ja tuoreiden vaalien jälkeen Suomi ovat taantumuksen tiellä. Kun jakson aiheena ei ole taantumuksellisuus, on haastavaa veikata, onko tarina ahdasmielisyydestä "nostalginen", vai onko tähtäimessä joku tuore teksasilainen aivopieru, joka jo unohtui floridalaisen aivopierun vuoksi.

Star Trekin peruskauraa ovat ufohemmot, jotka ovat ihmisiä tosi ufolla yksityiskohdalla kuten Aspergerin oireyhtymällä. Edellinen kausi aloitti tarinan ufodaamista, joka on ihminen nännikorulla. Tähtiliitto soti punkkareita vastaan aikanaan, joten lävistyksiä ei suvaita. Kapteeni Pike suvaitsee. Mikä on uutta? Eh?

Oikeudenkäynnissä puolustusasianajaja suoltaa 60-luvulle soveltuvia vertauksia. Sitten hän haastaa oikeuteen koko ***** Star Trekin. Jos kapteenit aina rikkovat lakia, vaikka panoksena olisi sivilisaation kohtalo tai tähtien sota (hyvä esimerkki tästä on idioottimainen edellinen jakso), miksei Pike saisi tinkiä myös rasismista yksittäistapauksessa? Niinpä!

Yksittäistapauksessa? Jakso inttää, että syytetty on paras punkkari, jota ei ole varaa menettää. Se on kiusallisen lähellä oikeistolaista tasa-arvoa, jossa juhlitaan vähemmistön X ainoaa edustajaa, joka suostuu haukkumaan lyttyyn 98% kohtalotovereistaan.

Syytetyn puheen aikana on mahdollista tulkita hänen puolipakollinen nännikorunsa löyhäksi vertaukseksi transsukupuolisuudesta, mutta sessio on lyhyt, enkä pidä "löyhää vertausta" oikeana tapana käsitellä tätä teemaa jakson mittaisessa oikeudenkäynnissä 2023. Loppuratkaisu: juristi löytää Tähtiliiton käsikirjasta lauseen, jonka mukaan Tähtiliitto on aina ensisijaisesti suvakkiliitto, vaikka joku kuinka yrittäisi tehdä heistä oikeistolaisia, jotka pelkäävät omaa varjoaankin. Homma ei ehkä mene täsmälleen noin, mutta näin asiat koetaan.


Keskiarvo 12 jakson jälkeen:


< Jakso 2-1

Katsottu: SkyShowtime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Näin paljon Instagra... Rammsteinin kitarist... >

Keskustelut (1 viestiä)

AspergerAlien

25.06.2023 klo 19.57

Minusta sarja ansaitsee vähintään 4 tähteä. Ihmisillä on kait erilainen maku asioiden suhteen. Ps. Minulla on Aspergerin oireyhtymä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova