Tuorein sisältö

Secret Invasion 2/6: Marvel-universumi on puoli tähteä parempi, jos tämä mies on skrull

29.06.2023 klo 23.55 | Luettu: 2412 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 2:
Promises


On väärä hetki satuilla Yhdysvaltain ja Venäjän potentiaalisesta sodasta "ihan huvikseen". Osa dialogista on laimeaa muuten vaan. Olennainen avautuu silti. Gravik on muotoa muuttava skrull, joka suoritti terrori-iskun Moskovassa ja virnisteli Nick Furylle. Takauma selventää, ettei Fury ollut uskottava isähahmo 90-luvulla. Fury lupasi auttaa skrulleja, kunhan he auttavat häntä. Gravik oli vanhempansa menettänyt nuorukainen, josta on varttunut ihmiskuntaa vihaava nilkki. Kun tämän yhdistää tietoihini miessukupuolesta, koen lukeneeni kokonaisen romaanin Gravikista.

Gravik ei enää usko Furyn lupauksiin. Furyn ja kiltin Talos-skrullin keskustelu selittää suhteellisen hienovaraisesti Furyn kannan. Fury mainitsee kärsineensä rasismista ja mylvii, ettei planeetalle mahdu uutta lajia, kun ihmiset eivät siedä toisiaankaan. Hienovaraista on se, että vaikka pakolaisten karkottaminen on teemallisesti väärä mielipide, Samuel L. Jacksonin suorituksessa on vivahteita, jotka vakuuttavat Furyn olevan ihminen ja yksilö. Fury on muun muassa pikkumainen. Hän menetti juuri ystävän, joten tunne ei määrittele häntä.

Sarja lähentelee farssia, kun Gravik ottaa komentoon skrullien neuvoston noin vaan. Yksi skrull, jota käytännössä läpsäistään poskelle ja käsketään olla hiljaa, on NATOn pääsihteeri (!), eikä tällä silti ole sen vertaa painoa kuin Blade-kohtauksella, jossa vampyyrineuvosto ojensi sooloilevaa pahista.

James "War Machine" Rhodes on nykyään poliitikko ja Furyn näkökulmasta harmaalla alueella. Jos Rhodes paljastuu skrulliksi, se on virallisesti Marvel-universumin paras ja paskin vitsi. Don Cheadle näyttää alkuperäiseltä Rhodesilta eli Terrence Howardilta yhtä paljon kuin Schwarzenegger DeVitolta. "Deal with it" sanoi Cheadle ensitöikseen Iron Man 2:ssa. Kehnoin skrull ikinä?

Sarjan loppuhuipennus on lähes varmasti: super-skrull, joka osaa imitoida myös supervoimia.

Jakson lopetus on perverssi. 20 vuotta sitten Wolverine yökki, kun Mystique ei ollut rehellisesti oma itsensä häntä nuoleskellessaan - ja nyt tämä?


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1/6 --- Jakso 3/6 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kirjalähde: oletko k... Kun olet tulossa lau... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova