Tuorein sisältö

Daredevil: Born Again -sarja on vaikeuksissa, mutta Marvel koettaa kääntää kurssin

11.10.2023 klo 22.30 | Luettu: 780 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Tuleva Daredevil: Born Again -sarja on löyhä jatko-osa Daredevil-sarjalle (2015–2018). Charlie Cox on yhä Daredevil, Vincent D'Onofrio on yhä katala Kingpin ja Jon Bernthal on yhä antisankari The Punisher, mutta tyyli on todennäköisesti lähempänä Marvelin elokuvia kuin synkkää alkuperäistä sarjaa.

1. kausi koostuu peräti 18 jaksosta. Se on uutta Marvelille ja yhä harvinaisempaa nykyään, kun ison budjetin sarjat tarvitsevat usein parin vuoden tauon lyhyiden kausien väliin.

Born Again ehti filmata alle puolet jaksoista ennen Hollywoodin lakkoja. Sisäpiirilähteiden mukaan Marvel-pomot eivät ole järin vakuuttuneita laadusta. Paino on enemmän oikeussalidraamassa kuin toiminnassa.

Nyt kun kirjoittajien lakko on päättynyt, Marvel etsii uusia kirjoittajia ja ohjaajia korjatakseen kurssin. Born Again -version alkuperäiset pääpirut Matt Corman ja Chris Ord ovat yhä "vastaavia tuottajia", mutta heidän materiaaliaan aiotaan käyttää vain osittain.

Siitä lähtien kun Marvel Studios (Marvelin elokuvaosasto) otti vastuulleen tv-sarjat, tv-alan käytäntöjä vastaan on sodittu. Marvel on törsännyt sarjoihin kuin elokuviin ja tehnyt niitä ilman pilottijaksovaihetta. Monilla sarjoilla ei ole perinteistä vetäjää (showrunner), vaan päävastuu on ohjaajan tai tuottajien. Sarjoja on korjailtu jälkituotannossa. Kriitikot ja katsojat ovat enimmäkseen myötäilleet suuntaa, mutta moniongelmaista Secret Invasion -sarjaa kritisoitiin.

Marvel Studios -pomoihin lukeutuva Brad Winderbaum kommentoi yleisesti, että Marvel-kulttuuri yritetään nyt sovittaa yhteen tv-kulttuurin kanssa. Marvel tarvitsee tv-puolen logiikkaan keskittyviä päättäjiä, tuumii hänkin.

Lähde: Hollywood Reporter

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Maineikas skotlantil... The Wheel of Time 2-... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova