Tuorein sisältö

The Witcher 3-1: ylpeä isäpuoli raastaa, hienontaa ja viipaloi

30.06.2023 klo 22.45 | Luettu: 2077 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 1:
Shaerrawedd


Herttainen uusperhe teurastaa roistoja ja hirviöitä näyttävästi miekan ja magian keinoin. Ehkä tarina alkaa pian, olen sanonut kai alusta saakka. Kaikki tahtovat kidnapata Cirin, jota sankarit siis suojelevat. Kun jakso maalailee kuvaa haltioiden kohtalosta tai muusta politiikasta, olen 85% varma, että muistoni siitä liittyvät tähän sarjaan eivätkä esimerkiksi The Wheel of Timeen. Olisitko ylpeä, jos olisit 85% varma, että valomiekat kuuluvat Star Warsiin eivätkä Harry Potteriin? Muuan muassa haltiat olisi pitänyt jättää Tolkienin yksinoikeudeksi.

Ciri toteaa itsekin, että hän lähinnä haluaa pysyä yhdessä Geraltin ja Yenneferin kanssa. Koukku on se. Geralt ja Yennefer harrastavat kohteliasta mykkäkoulua keskenään juupelin tärkeästä syystä, mutta vähitellen välit alkavat lämmetä, kun kolmikko kiertelee syrjäseudulla palkkasoturit perässä. "Isi ja äiti" opettavat tytölle vuorotellen oman hahmoluokkansa roolipelihömppää. Se on sisältöä, kun illallista syödään yhdessä, eikä tämä ollut sarkasmia. Jakso etenee siihen kysymykseen, voisivatko Geralt & Yenni seurustella jopa aiempaa vakavammin. Se mikä muussa kiinnostaa, tapaa lähteä näyttelijöistä myös, joten jos jokin valtakunta räjähtää, käänteen paino on kiinni asian esittäjästä.

Joukkotappelu, josta julkaistiin näyte etukäteen, on yhä ilo silmälle. Ei siksi, että se olisi huipennus tai tärkeä (harmaan sävyjen tavoittelu maistuu kyseenalaiselta heti, kun meuhkaaminen päättyy), vaan siksi, että se vaikuttaa normipäivältä tässä maailmassa. Portaali ja tulipallo eivät ole kerronnallisia patenttiratkaisuja vaan mausteita, kun Geralt johtaa mäiskintää, johon hänen on keskityttävä, vaikkei tämä ole todellinen haaste hänelle.


Keskiarvo 17 jakson jälkeen:


< Jakso 2-8 --- Jakso 3-2 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tuskaa suurella tunt... Tapahtui 23 vuotta s... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova