Tuorein sisältö

What We Do in the Shadows 5-1 ja 5-2: missä olit kuullessasi, etteivät vampyyrit ime?

20.07.2023 klo 23.00 | Luettu: 698 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 5 - Jaksot 1 ja 2:
The Mall ja A Night Out with the Guys


1. jakso on asian ytimessä! 2. jakso jo väsähtää. Tahdon lukea työelämäpsykologin väitöskirjan aiheesta burnout heti loman jälkeen.

Familiaari Guillermo ryhtyy vampyyriksi omin päin, tai niin hän uskoo? Vitsi ei ole erehtyminen, vaan jäämme odottamaan uusia sääntöjä siihen liittyen, miten vaisuja vampyyrit voivat olla. Pureminen näyttää siltä, mitä se on: kaksi keski-ikäistä nörttiä yrittää pussata ensi kertaa. Verta on parikymmentä litraa enemmän. Hervotonta.

Kun isäntäväki saa vihiä asiasta, mairea röhötys loppuu kuin seinään, koska he uskovat familiaarin petoksen olevan kaamein skandaali, johon on reagoitava kunniamurhalla - ja itsemurhalla! Joku heti joustaa (2. jaksossa), mutta kohtaus terävöittää muun hölynpölyn hilpeästi. Samaan aikaan kaikki ehtivät tehdä juttuaan. Nadja yrittää löytää uuden seksikkään vartalon itsensä riivatulle nukkeversiolle, jonka päälle hän istui kännissä. Miksei se juoni voi kestää 2-3 tuntia ja esim. uusin Mission: Impossible 2-3 minuuttia?

2. jaksossa Laszlo ja Nandor rellestävät ihmisten kanssa. Vitsi on olevinaan se, että Nandor käyttää liikaa hypnoosia ongelmatilanteissa Laszlon makuun, mutta käytännössä ihmiset vastaavat epäuskottavasta sekoilusta, mikä on sisäisen logiikan vastaista antihuumoria. Nadja painii kirouksen ja narsisminsa kanssa, ja miksi ei. Karisma puree, jos ei muu.

Guillermon osuus pakottaa tökkäämään rillejä etusormella ja jyrähtämään nörtin kaikella auktoriteetilla: ei näin. Kun Guillermo selvittää, voisiko hän jouduttaa muutosta uudella puremalla, hän oppii, että "tuplavampyyrit" posahtavat ilmaan. Kaikki tietävät, että vampyyrit imuttelevat toisiaan rutiinilla, joten tämä vitsi ja se tieto, etteivät sarjan vampyyrit normaalisti edes harkitse asiaa, pilaa osan mytologiaa koskien mm. sitä, minkä tason perverssi yliseksuaalinen Laszlo on.


Keskiarvo 42 jakson jälkeen:


< Jaksot 4-9 ja 4-10 --- Jaksot 5-3 ja 5-4 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Infoa Blockfest-tapa... Infoa Weekend Festiv... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova