Tuorein sisältö

What We Do in the Shadows 5-7 ja 5-8: se opettaja, josta kaikki tykkäsivät paitsi sinä, tosiaan oli rappiovampyyri

29.08.2023 klo 20.30 | Luettu: 753 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 5 - Jaksot 7 ja 8:
Hybrid Creatures ja The Roast


Muistamani "makeat maikat" myivät aiheensa tehokkaimmin, mutta jokaisessa ihmisessä on epäkohtia, joten 7. jakson luontevin vitsi on se, kun opettajaksi päätyvä energiavampyyri Colin ryhtyy heti "cooliksi". Hän tietää kaiken siitä, kuinka vähentää uhrien elämänhalua, ja omaa show'ta vetävä "makea maikka" tosiaan voi olla hapen huoneesta imevä auktoriteetti.

Nimensä jakso saa Guillermon eläinklooneista, jotka ovat jatkoa vampyyrisammakkovitsille. Turrit ovat kuin Tohtori Moreaun saarelta tai Sweet Tooth -sarjasta. Joten? Kernaasti raportoisin tapahtumista, mutta paljonpa nämä tekevät. Friikit kutsuvat Guillermoa isiksi. Loppu. Esseen voisin laatia siitä, miksi ja miten sarjan pitäisi laajentaa kutakin tällaista ideaa tulevissa jaksoissa. Jakso luottaa siihen, että toteutus riittää vitsiksi.

Kauden sääntöjen mukaan seuraavan jakson täytyy olla hyvä.

Jakso alkaa kirjaimellisesti Laszlon "roastina". Pidätkö The Aristocrats -vitsistä, josta on dokumenttikin tehty? Jos et, on pakko hymyillä, kun Colin esittää sen. Mutta eikö myös se vähennä elinvoimaamme, kun vampyyrit yrittävät olla hauskoja omilla ehdoillaan? Onnekkaasti yleisöön kutsuttu paroni on samaa mieltä. Hän alkaa räyhätä.

X-Files-termein 8. jakso on mytologiajakso. On viittauksia vanhaan. X-Files-tyyliin mitään ei tapahdu, "mutta varmasti pian tapahtuu". Paronikin saa tietää, että Guillermo ryhtyi vampyyriksi sääntöjen vastaisesti, mutta Nandor ei saa, ja Nandor on ainoa, jolla on väliä, koska niin sanotaan. Jos sarja hallitsisi jatkuvuuden, Guillermo olisi ehkäpä esimerkiksi yrittänyt avautua pitkin kautta, jolloin Nandor olisi voinut kärjistää kantaansa. Konflikti vain vedettiin hatusta kauden alussa, mikä oli hauskaa silloin.


Keskiarvo 48 jakson jälkeen:


< Jaksot 5-5 ja 5-6 --- Jaksot 5-9 ja 5-10 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< David Fincher ja Mic... Kirjalähde: Näin Ves... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova