Tuorein sisältö

Disney-kierrättäjä tahtoo kierrättää Michael Jacksonin Captain EO:n

08.08.2023 klo 20.40 | Luettu: 673 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Captain EO on lyhytelokuva, jota on esitetty Disneyn huvipuistoissa vuosina 1986-1998 ja satunnaisesti myöhemmin. Ohjauksesta vastaa Francis Ford Coppola. Käsikirjoituksesta vastaa George Lucas. Pääosassa nähdään Michael Jackson. Elokuva on kolmiulotteinen tai "neliulotteinen": 4D-leffan arvonimi lohkeaa, jos näytöksessä käytetään esimerkiksi savutehosteita. Leffa oli aikanaan kaikkien aikojen kallein kestoonsa nähden. Tässä oli useampi syy haaveilla Disneyn puistoon pääsemisestä, jos kuulit asiasta aikanaan vaikkapa Aku Ankka -lehdestä.

Ohjaaja Justin Simien nostaa kissan pöydälle. On aika tehdä täyspitkä Captain EO -elokuva? (Disney on kohta kierrättänyt kaiken muun.)

Simien on valmis. Hän tahtoo elämäänsä laulua, tanssia ja - miksipä ei - afroamerikkalaisille suunnattuja hiustuotteita avaruudessa ("I need some jerry curl juice in outer space").

Simienin tuorein ohjaus on Disneyn Haunted Mansion, joka vaikuttaa tällä hetkellä vastaavalta flopilta kuin Disneyn edellinen Haunted Mansion. Mutta... joten.... ehkä Disney syyttää itseäänkin ja kuuntelee sisäpiiriläistä? Simien löi itsensä läpi Dear White People -elokuvalla ja siihen perustuvalla tv-sarjalla, jotka saivat kiitosta.

Captain EO kertoo avaruusaluksen kapteenista ja hänen sekalaisesta seurakunnastaan, jotka yrittävät musiikin keinoin muuttaa maailman, jota hallitsee katala Anjelica Huston. Kestoa on 17 minuuttia.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Huomio, Sonata Arcti... Kurikan Jalasjärvell... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova